Preko majke do ključa od sudskog depoa?

    10 meseci pre 858 pregleda Izvor: RTCG
foto: gov.me – obrada

Policija istražuje da li je Podgoričanka Kristina Baćović zloupotrijebila službene podatke i opremu iz Višeg suda kojima je pristup imala njena majka, M.B. upraviteljica pisarnice u tom sudu, potvrđeno je za Portal RTCG. Kako su za Portal RTCG nezvanično saopštili iz policije, posebno se provjerava i je li Baćović koristila ključ depoa, koji je njena majka imala u okviru službenih dužnosti. Zasad je utvrđeno i da je Baćović povezana sa T.Đ. koji se vodi kao bezbjednosno interesantno lice a njegov brat je uhapšen zbog poznatog ubistva 2021. godine. Istražitelji provjeravaju da li je T.Đ. povezan sa organizacijom provale u sudski depo.

Portal RTCG čeka odgovore iz Višeg suda na pitanja da li je M.B. kao upraviteljica pisarnice u tom sudu vodila ili učestvovala u popisu u depou nakon provale, kao i kako joj je taj posao mogao uopšte biti povjeren.

Potvrđeno je da policija traga za Kristinom Baćović, zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je krala dokaze iz depoa Višeg suda. Njoj se prije nekoliko dana izgubio svaki trag, a policija i tužilaštvo utvrđuju da li je zloupotrijebila i svoju majku, koja je upraviteljica sudske pisarnice. Prijava da je Baćović upletena u provalu stigla je anonimno, naveli su sagovornici Portala RTCG iz policije.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić naveo je u petak za TVCG i da je osoba sa fotografije (to jest Baćović. prim.at) imala određenu povezanost sa licima iz kriminalnog miljea. Nije htio ipak da precizira koja od dvije kriminalne organizacije iz Crne Gore stoji iza ove provale.

„Lica čije fotografije su objavljene na presu nemaju, za sada po našim saznanjima, direktnu komunikaciju sa pripadnicima, odnosno sa visoko rangiranim članovinm ove kriminalne organizacije. Definitivno, naša saznanja ukazuju na to da između ovih lica koja su kopala tunel i samih lica koji su naručili ovaj posao, imate nekoga ko je posrednik i nadam se u narednim danima da ćemo imati njegov identitet“, kazao je Terzić.

Podsjetimo, tragom informacija koje je juče na konferenciji za medije objavio ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je otkrio identitet četiri osobe osumnjičene za kopanje tunela od privatnog stana do depoa Višeg suda, Portal RTCG došao je do podataka da je jedan od osumnjičenih Vladimir Erić zaposlen u automehaničarskoj radnji. Publikovane su i njegove fotografije iz radnje u kojoj je bio zaposlen. 

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić objavio je juče fotografije petoro osoba osoba koje se sumnjiče da su kopale tunel koji povezuje depo Višeg suda sa stanom u zgradi preko puta.

Adžić je objavio imena osumnjičenih i kazao da su fotografije ovih oosba poslate policijama zemalja regiona.