Premijer aludirao na Ojdanića, istraga uz međunarodnu podršku

    1 godina pre 243 pregleda Izvor: rtcg.me

Premijer Dritan Abazović aludirao je na Miletu Ojdanića, koji je uhapšen u aktuelnoj akciji istražitelja, kada je govorio da jedan od uhapšenih važi za jednog od top pet krijumčara kokaina na području Evrope. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG nezvanično. Aktuelna istraga, kako su saopštili predstavnici Vlade, obavljena je uz pomoć i podršku međunarodnih partnera, uključujući Europol.

Abazović je juče novinarima rekao da pipci organizovanog kriminala u Crnoj Gori ne bi bili ovoliko snažni da ih nema u svim državnim organima.

„Ali mi smo spremni da tu hobotnicu pogodimo u glavu”, rekao je Abazović i dodao da ovo nije kraj akcije. 

Iz izvršne vlasti su nam nezvanično kazali da podaci bezbjednosnih agencija ukazuju da je Ojdanić ozbiljan akter u sferi međunarodnog kriminala.

Te optužbe tek treba da budu sudski dokazane, i apsolutno važi pretpostavka nevinosti.

Specijalno državno tužilaštvo odredilo je ranije zadržavanja do 72 sata Mileti Ojdaniću, Vladimiru Bajčeti, Tihomiru Adžiću i Milanu Popoviću, koji su uhapšeni u aktuelnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva. 

Ranije uhapšenom Goranu Stojanoviću istražni sudija Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana.

Više osoba, među kojima je i nekoliko bivših policijskih službenika, uhapšeno je ovih dana zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalnim klanom.

Portal RTCG nije mogao pouzdano saznati da li je policijska pretraga objekata koji su poveziani sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem sinoć povezana sa aktuelnom istragom u okviru koje je, između ostalih, uhapšen Ojdanić.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je početkom ove godine optužnicu protiv nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića i Ljuba Milovića zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera. 

Tada je navedeno da je riječ o krivičnom predmetu koji je ponovo formiran u maju po materijalu Europola i francuskih pravosudnih organa, a koji su bili dostavljeni u julu i decembru 2021. godine.

Na osnovu tih podataka je u Crnoj Gori otvorena aktuelna afera o mogućoj umiješanosti visokih policijskih službenika u organizovani kriminal.