Premijer Krivokapić razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Hrvatske

    1 mesec pre 98 pregleda Izvor: PV Informer

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zravko Krivokapić, dočekao je danas u Vili Gorica ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske, Nj.E. Gordana Grlića Radmana.

foto – Vlada CG

Premijer Krivokapić izrazio je zahvalnost zbog solidarnosti koju je Republika Hrvatska pokazala prema Crnoj Gori, opredjelivši deset hiljada doza vakcina. Krivokapić je poručio da se nada da će obje države i region što prije izaći iz krize koja je izazvana pandemijom COVID-19, te da će nastupajuća ljetnja sezona biti dovoljno uspješna za obje države čije ekonomije su strateški naslonjene na turizam. Premijer je istakao da je i ranije navodio prošlogodišnji primjer hrvatske turističke privrede, kao model kako Crna Gora mora i može da privređuje u novonastalim okolnostima.

„Želimo da unaprijedimo saradnju sa svim partnerima, posebno sa susjedima kao što je Hrvatska, sa kojom inače imamo izuzetnu saradnju u svim oblastima. Nadam se da ćemo u budućnosti, u duhu evropske agende, bilateralnim putem i formiranjem Komisije riješiti i pitanje Prevlake”, rekao je Krivokapić.

Premijer je upoznao hrvatskog ministra Radmana i sa prioritetima u pristupnim pregovorima kao i sa komplikacijama koje su nastale prilikom izmjena tužilačkih zakona, a koje su bile inicirane od strane parlamentarne većine, sa ciljem da Crnu Goru dovedu do što bržeg zatvaranja poglavlja 23 i 24.

„U tom pravcu očekujemo i pomoć Republike Hrvatske, kako bi Crna Gora postala sljedeća članica EU, a naše vrijednosti bile sastavni dio evropskih vrijednosti ”, naglasio je Krivokapić.

foto – Vlada CG

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, Gordan Grlić Radman, rekao je da je Hrvatska spremna da sa Crnom Gorom podijeli sva svoja pregovaračko – pristupna ekspertska iskustva, naročito u dijelu koja se tiču poglavlja 23 i 24.

„Hrvatska ne zaboravlja pomoć koju ste nam uputili nakon razornog zemljotresa koji je zadesio Petrinju i njenu okolinu. Prenosim vam i ličnu zahvalnost i pozdrave vašeg kolege, a našeg premijera Andreja Plenkovića. U duhu dobrosusjedstva i najboljih želja, Hrvatska će građanima Crne Gore vrlo brzo isporučiti 10 hiljada doza cjepiva”, naglasio je ministar Radman.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: