Premijer poručio da država mora da reaguje ozbiljno, odgovorno i brzo

  • 8 mjeseci pre
  • 155 pregleda
  • Izvor: vijesti.me

Država mora da reaguje ozbiljno, odgovorno i brzo, poručio je predsjednik Vlade, Duško Marković, odgovarajući na pitanje TV Vijesti o slučaju navodne korupcije u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

“Specijalno i ne samo Specijalno tužilaštvo, nego i cijelo Tužilaštvo je u obavezi da ovo riješi što prije. To je u interesu Tužilaštva kao državnog organa, u interesu Crne Gore i održivosti njenog pravnog sistema. Vjerujem da će to tako biti i ne želim da pomislim da u takvim rokovima i na takav način to neće biti riješeno. Vjerujem da je ovo prilika i da Tužilački savjet zasijeda i da sve ono što su slabosti, ako ih ima, riješimo u najkraćem roku. Naravno, moramo uzeti u obzir da optužba dolazi od čovjeka koji je optužen za jednu od najvećih finansijskih prevara u Crnoj Gori, koja je imala i koja je mogla da dovede do nesagledivih posledica, ne samo po naše javne finansije, nego i po našu ekonomiju”, poručio je danas Marković u Nikšiću, gdje je ozvaničen početak radova na izgradnji Doma za stare.

“U svakom slučaju, država mora da reaguje ozbiljno, odgovorno i brzo. To je moja poruka i moj zahtjev. To znači da se mora reagovati promptno, snažno. Imamo mehanizme, zakon, imamo ljude i sada je provjera sposobnosti državnog Tužilastva ili da zaustavi opstrukciju u kompromitaciji Tužilastva radi neprimjerenog uticaja, ili da razotkrije one koji su uključeni u mito i korupciju i da ih pohapsi”, kazao je premijer.

Rekao je da vjeruje da je za sve to bilo iznenađenje.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.