Preminuo glumac Aleksandar Saša Petrović

    1 godina pre 2336 pregleda Izvor: klix.ba

Bosanskohercegovački glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je danas u 61. godini života, potvrđeno je portalu Klix.ba.

Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića „Teško je biti fin“, za koju je dobio „Srce Sarajeva“ za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Upravo je ovu tužnu vijest na svom Facebook profilu podijelio reditelj Srđan Vuletić. Petrović se duže vrijeme borio s bolešću te se povukao iz javnosti.

Publika će ga svakako pamtiti po ulozi u kultnoj predstavi „Audicija“, a ostaće prepoznatljiv i po svom radu u Kamernom teatru, te predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“.

Takođe, ostvario je i uloge u filmovima „Ničija zemlja“, „Ovo malo duše“, „Život radnika“, „Hajde da se volimo“, „Kuduz“, „Istočno od istoka“, „Prokleta je Amerika“, „Ničija zemlja“, „Gori vatra“, “ Ljeto u Zlatnoj dolini“, „Nafaka“.

Posljednjih godina na malim ekranima smo ga mogli gledati u ulozi Stjepana u humorističnoj seriji „Lud, zbunjen, normalan“.