Preminuo pacijent u Beranama: Porodica optužuje Klinički centar za nemar, oni to demantuju

    2 meseca pre 656 pregleda Izvor: RTCG

Porodica M.O. koji je juče preminuo nakon srčanog udara u Opštoj bolnici Berane, tvrdi da bi on danas bio živ da je juče transportovan na kateterizaciju u Klinički centar Crne Gore. Njegov sin B.O. za Portal RTCG kaže da je dežurna doktorka u KCCG-u otkazala transport jer, navodno, sala za kateterizaciju nije bila operativna. Iz Kliničkog centra demantuju ove navode i kažu da je transport realizovan te da je angio sala bila spremna za pacijenta.

“Juče u 16 sati naš otac je doživio infarkt. Dobili smo brzu i efikasnu reakciju Hitne pomoći u Beranama, zahvaljujući kojoj je otac smješten u bolnicu. Doktori Babović i Radovanić su se neumorno borili za njegov život i stabilizovali ga uz odgovarajuću terapiju. Međutim, njegovo stanje zahtijevalo je dalju medicinsku intervenciju, uključujući kateterizaciju”, kaže B.O.

On tvrdi da je doktor beranske bolnice preporučio transport pacijenta u Podgoricu.

“Iako je doktor Babović preporučio hitan transport oca u Podgoricu, saznali smo da sala za kateterizaciju nije bila operativna. Svjedoci su svi koji su čuli na svoje uši dežurnu doktoricu u Podgorici”, navodi sin preminulog.

B.O. je takođe kazao da im je doktor rekao da je njegov otac stabilno i da je spreman za transport u Podgoricu.

“Ali je spriječen od strane dežurne doktorice koja je kazala da sala nije u funkciji. Nemoguće je vratiti našeg oca, ponos i stub porodice, ali želimo poslati snažnu poruku da ovakve stvari ne mogu proći neprimijećeno. Želimo da istaknemo da su doktori Babović i Radovanić uložili maksimalne napore i zahvaljujemo im na njihovoj posvećenosti”, kazao je sin preminulog.

Iz Kliničkog centra demantuju ove navode.

“Medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), doc. dr Zoran Terzić, je tokom dežurstva u kontaktu sa dežurnim kardiologom odobrio i dogovorio transport pacijenta, što je kasnije i realizovano. Istovremeno je kontaktirao i tehničku službu KCCG koja je potvrdila ispravnost angio sale”, navodi se u odgovoru Portalu RTCG.