PREOKRET! Suđenje Šariću NAMJEŠTENO?

  • 7 mjeseci pre
  • 1577 pregleda
  • Izvor: Mondo.me

Advokati odbrane tvrde da je svjedok saradnik ČASTIO glavnog sudiju sa 100.000 EURA i dao lažni iskaz, piše Kurir.

Advokati Milana Lazarevića (49) iz Valjeva, poznatijeg kao Laza Bombaš, zatražili su izuzeće sudije Specijalnog suda Siniše Petrovića, koji je glavni sudija i u procesu protiv Darka Šarića (48), predsjedavajućeg sudije Svetlane Aleksić i sudije Vinke Berahe Nikićević, zbog sumnji u njihovu nepristrasnost.

Odluku o izuzeću treba da donese Aleksandar Stepanović, predsjednik Višeg sudu u Beogradu.

Kako piše Kurir, u zahtjevu za izuzeće navodi se da Nebojša Joksović (48), svjedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića, “častio sudiju Sinišu Petrovića sa 100.000 eura jer mu je vratio mašine velike vrijednosti“, a da ovaj zauzvrat svjedočio protiv optuženog Pljevljaka. 

Kako se ističe, do ovog saznanja je “došao Lazarević od određenih lica“.

Odbrana zamjera vijeću i što onemogućava da se ispita uloga Joksovića u likvidaciji Željka Đedovića (30) iz Sedlara kod Valjeva, iako su dva svjedoka ovjerila izjave u kojima tvrde da iza organizacije ubistva stoji on, a ne Lazarević.

Za sudiju Svetlanu Aleksić navode da ona mora biti izuzeta od postupanja u predmetu, između ostalog, zbog poznanstva i prijateljskih veza sa Tatjanom Tanjom Joksović, suprugom Nebojše Joksovića.

Pošto su na prošlom suđenju sudije same odlučivale o svom izuzeću, odbrana napominje da oni ne mogu biti sudije u svojoj stvari već neko ko nije učesnik u predmetu.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.