PRES KONFERENCIJA POLICIJE – Pavićević: Podgoričanin osumnjičen za ubistvo Vučkovića

    11 mjeseci pre 207 pregleda Izvor: vijesti.me

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević saopštio je danas na pres konferenciji da je policija juče uhapsila B.N. iz Podgorice osumnjičenog za ubistvo Branka Vučkovića iz Podgorice.

“Osumnjičeni je najmanje sat vremena čekao oštećenog u Ulici Oktobarske revolucije. kada je uočio oštećenog, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Izvršilac je nosio tamnu gardeorobu i kačket”, rekao je Pavićević.

Pavićević je kazao da je pretresima na više lokacija u Podgorici pronađena droga , veća količina oružja, municija, eksplozivna sredstva i eksplozivne materije u ilegalnom posjedu, kao i garderoba koju je izvršilac krivičnog djela nosio.

“Pozadina samog ubistva su kriminalna djela i aktivnosti i izvršioca i oštećenog, a u osnovu na motiv, ostavio bih da se to konkretizuje u toku postupka. U pozadini ovog krivičnog djela, važno je istaći da je pretresom stana koji je koristio oštećeni pronađeno oko 100 grama heroina, oko 300 grama smješe sa tragovima heroina i vaga za precizno mjerenje. Pretresima kod osumnjičenog osim oružja, pronađeni su i narkotici koji su i u jednom i u drugom slučaju bili namijenjeni uličnoj prodaji”, rekao je Pavićević. 

On je dodao da su i osumnjičeni i izvršilac bezbjednosno interesantni policiji sa aspekta različitih vidova kriminaliteta.

“Izvšilac je zadržan po nalogu nadležnog tužioca  i nakon saslušanja kod sudije, određena mu je istraga i sproveden je u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija”, kazao je Pavićević.

Državni tužilac Višeg državnog tužilaštva Zoran Vučinić je rekao da je osumnjičenom određen tužilačko zadržavanje i da mu je sudija za istrage Višeg suda odredio pritvor.

Pavićević je kazao i da se za sada ne misli da je osumnjičeni imao saučesnika.

Policija je ranije danas saopštila da je rasvijetlila ubistvo Vučkovića. 

Vučković je ubijen 26. septembra u Ulici Oktobarske revolucije u Podgorici dok je motociklom prolazio ulicom. 

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6327 pregleda