Prevare u „Properti investmentu” pred sudom

    9 mjeseci pre 228 pregleda Izvor: dan.co.me

Ročište za potvrđivanje optužnice protiv srpske državljanke Olivere Ilinčić, osumnjičenoj da je bila dio kriminalne grupe koju je formirao bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović, održaće se 1. oktobra u Višem sudu u Podgorici. Ilinčićeva se tereti zbog višemilionskih malverzacija u slučajevima u javnosti poznatiji kao „Properti investment” i „Krapina”.

Ona je s grupom Svetozara Marovića prevarama i zloupotrebama službenog položaja nezakonito stekla vrijednu imovinu nadomak Svetog Stefana koju su platili više od sedam miliona eura, ali i oštetili Opštinu Budva prihvatajući neispravne ponude na tenderu za izvođenje radova na području te opštine.

Optužnicom koju zastupa specijalni tužilac Ljiljana Lakić obuhvaćeni su još Stevica DragovićKatarina PekićNovka BaćevićMile KlisićMarko VujovićVesna Blagojević i firma „Properti investment”. U optužnici piše da su se optuženi u periodu od 2007. do 2010. godine udružili u kriminalnu organizaciju koju je formirao sada osuđeni Svetozar Marović. Članovi kriminalne grupe bili su i Marovićev brat Dragan i osuđeni Miodrag SamardžićDragoljub MilovanovićBranislav Savić i njegova firma „Gugi komerc”.

Tužilaštvo tvrdi da postoje dokazi da je optužena Ilinčić s ciljem realizacije kriminalnog klana osnovala firmu „Properti investment”.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 5960 pregleda