Pribilović: Investitori odlaze jer je već dvije godine Crna Gora politički i ekonomski nestabilna država

    2 sedmice pre 97 pregleda Izvor: PV Informer

Posljednje dvije godine, od kad su u avgustu 2020. promjenom vlasti u Crnoj Gori, destabilizovane političke i ekonomske prilike, brojni strani investitori odlučili su da napuste našu zemlju, saopštila je Suzana Pribilović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore. 

„Da se taj negativan trend nastavlja, svjedoči i najnovija vijest da iz Crne Gore za mjesec dana odlazi i austrijski gigant Falkenštajner, dok u isto vrijeme ova hotelska grupa planira da uloži čak 300 miliona eura u turizam susjedne Hrvatske.

Opšta nestabilnost u državi, devastirana ekonomija, protjerivanje investitora, zastoj u realizaciji kapitalnih projekata i rušenje koncepta turizma koji je godinama građen očigledno nas svrstava u red država koje rapidno gube privlačnost za ulaganje i to bi trebalo svakog odgovornog političara da zabrine“, navodi Pribilović. 

Kako kaže, odlazak velikih imena iz sektora turizma ne predstavlja samo ekonomski problem za državu, već i socijalni budući da će radnici ostati bez posla, što u pitanje dovodi egzistenciju velikog broja porodica.

„Ono što je godinama planski i strateški stvarano u turizmu Crne Gore, od dolaska na vlast neodgovornih političara koji ne mogu ni između sebe da se dogovore, a kamoli sa investitorima, uništeno je.

Tako je bilo i na Svetom Stefanu, i u Budvi i u Herceg Novom…

Zato je potrebno prekinuti ovu štetočinsku politiku, stabilizovati državu i turizmu Crne Gore vratiti sjaj i atraktivnost kakav je nekad imao. Samo odgovorna politika može Crnu Goru vratiti među države vrijedne pažnje za realizaciju ozbiljnih investicija“, zaključila je Pribilović. 


PV Informer
%d bloggers like this: