PRIJAVE POLICIJI – Među žrtvama porodičnog nasilja i 15 muškaraca

    2 godine pre 533 pregleda Izvor: rtcg.me

U Crnoj Gori je od početka godine do kraja marta registrovano 50 krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, saopšteno je Dnevnim novinama iz Uprave policije. Od početka sprovođenja mjera, koje traju od 16. marta, do kraja marta, prema policijskim evidencijama, izvršeno je osam krivičnih djela nasilje u porodici i to četiri krivična djela na teritoriji nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica, a po jedno u gradovima koji su u nadležnosti centara bezbjednosti Berane, Budva, Pljevlja i Odjeljenju bezbjednosti Cetinje.

I MUŠKARCI ŽRTVE NASILJA

Prema policijskim evidencijama, nisu samo žene žrtve nasilja, jer među prijavama ima i muškaraca koji su se žalili da su žrtve nasilja u porodici.

“Od 1. januara do kraja marta 50 osoba su bile žrtve izvršenja krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici od kojih je 14 muškog pola, a 36 ženskog”, naveli su iz policije.

Kada je riječ o krivičnim djelima koja su izvršena u periodu od 16. do 31. marta u odnosu na srodstvo između žrtava i izvršilaca, u Centru bezbjednosti Podgorica evidentirane su dvije punoljetne ženske osobe koje su žrtve nasilja od strane oca, jedna osoba ženskog pola koja je žrtva nasilja u porodici, a izvršiocu je po srodstvu pastorka, te i jedno lice muškog pola koje je žrtva porodičnog nasilja izvršenog od strane sina.

“U Centru bezbjednosti Berane evidentirano je jedno lice muškog pola koje je žrtva nasilja u porodici, a koje je prema njemu počinio bratanac. U Centru bezbjednosti Budva, Centru bezbjednosti Pljevlja i Odjeljenju bezbjednosti Cetinje po jedno lice ženskog pola su žrtve nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici izvršenog od strane supruga odnosno vanbračnog supruga”, navode iz policije.

Ove godine u periodu od 1. januara do 15. marta izvršena su 392 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, dok je u periodu od 16. do 31. marta izvršeno 64 prekršaja iz istog Zakona.

“Tokom marta evidentirano je 125 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, koja je počinila 121 osoba. Od njih je 90 muškog pola, a 31 ženskog pola. Žrtve izvršenih prekršaja su 144 lica, od kojih je 56 muškog pola, a 88 ženskog pola”, kazali su nam iz policije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: