Prijem zahtjeva za dodatak za djecu do 18 godina počinje idućeg mjeseca, prva isplata sredinom novembra

    2 meseca pre 347 pregleda Izvor: cdm.me

Prijem zahtjeva za dječiji dodatak za svu djecu do 18 godina počeće već idućeg mjeseca. To je saopšteno na sastanku državne sekretarke u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edine Dešić sa direktorima centara za socijalni rad i područnih jedinica u Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu.

Na sastanku je saopšteno da će zaposleni u centrima imati mnogo veći broj zahtjeva nego prošlog puta, imajući u vidu da je riječ o dodatku za svu djecu do 18 godina (oko 85.000 djece), te da je opseg korisnika znatno veći.

“Prva isplata dodatka biće sredinom novembra za oktobar, ukoliko se prijava izvrši do kraja septembra. Isplata materijalnih davanja, a time i dodatka za djecu, vrši se sredinom tekućeg mjeseca za prethodni mjesec preko Pošte Crne Gore na adresu prebivališta/stanovanja koju ćete potvrditi socijalnom radniku prilikom prijave u centru”, objašnjavaju u Ministarstvu.

Pored pitanja koja su se odnosila na Informacioni sistem (e-Socijalni karton), bilo je riječi i o drugim pitanjima koja se tiču primjene, a za zaposlene iz centara, prijemne radnike i pravnike, organizovana je on-line praktična obuka.

Bilo je riječi o potrebi dodatnog angažovanja zaposlenih u centrima i prekovremenom radu, a posebno imajući u vidu činjenicu da će više zahtijeva imati centri u većim opštinama, te da će Glavni grad Podgorica, kako se očekuje, imati najviše zahtjeva.

“U tom smislu, od direktora centara se očekuje da organizuju rad kako bi se ovaj važan, predstojeći posao završio na optimalan mogući način i na zadovoljstvo građana”, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: