Prijetio djeci ukoliko ne budu prosjačili da će ih ubiti

  • 2 mjeseca pre
  • 377 pregleda
  • Izvor: pobjeda.me

Prijetio djeci ukoliko ne budu prosjačili da će ih ubiti 07.02.2020. 06:50 Sud ukazao na priznanje Pavlovića i telefonske listinge 07.02.2020. 06:50 U Plavu i Podgorici pronađeno oružje i droga, uhapšene dvije osobe 06.02.2020. 21:44 Uhapšena Ilderina Šahmanović zbog ranjavanja taksiste u centru… 06.02.2020. 20:53Prikaži sve vijesti

Apelacioni sud produžio je pritvor S. A. zbog sumnje da je svoju djecu prisiljavao da prosjače, prijeteći im da će ih ubiti ukoliko ne postupe po njegovim zahtjevima.

U obrazloženju ove instance navodi se da je ocjenom dokaza iz spisa predmeta S. A. osnovano sumnjiv da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

-S. A. je osnovano sumnjiv da je 1. januara 2010. godine, do 15. septembra 2016. godine, svoju maloljetnu djecu S. M., S. F, S. B. i S. M. čija lična dokumenta je držao kod sebe, vrbovao da prosjače koristeći njihov odnos zavisnosti kao maloljetnih osoba. Prijetio im je, kako se to osnovano sumnja, da će ih ubiti i bio je nasilan prema njima svaki put kad bi odbili da postupe po njegovom zahtjevu. Svojim vozilom ih je svake godine prevozio od mjesta boravka do centra grada da prosjače. Tokom prosjačenja pratio je njihovo kretanje i svakodnevno im oduzimao novac koji bi isprosili – piše u rješenju Apelacionog suda.

Osumnjičeni ih je, takođe, svakim danom osim nedjeljom prevozio kako bi vozačima na raskrsnicama čistili stakla i naplaćivali za tu uslugu. Kako se navodi u obrazloženju, osnovana sumnja proizilazi iz dokaza sadržanih u spisima predmeta i to iz zapisnika o saslušanju svjedoka S. M. 

-Svjedok je naveo da ga je otac kombijem ujutro oko osam sati vodio u centar tjerajući ga da prosi, i to ne samo njega, već i njegovu braću i sestre, ostavljao ih kod semafora gdje su vozačima brisali stakla, a zatim prosili, nadgledajući ih iz parka, nakon čega je dolazio po njih i sav novac uzimao. Osnovana sumnja proizilazi i iz iskaza svjedoka S. N., supruge okrivljenog koja je navela da je on svakodnevno vodio djecu semafore kako bi vozačima čistili stakla i prosjačili – piše u odluci.

Pojašnjeno da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da postoje okolnosti koje ukazuju da bi S. A. mogao pobjeći ako bi se našao na slobodi.

– Utvrđeno je da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je učinio krivično djelo trgovina ljudima čija težina je izražena kroz visinu zakonom zaprijećene kazne za isto na koju okrivljeni eventualno može biti osuđen u slučaju da bude oglašen krivim – navodi se u odluci.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.