Prilazi školi i dječijem vrtiću, kao i školsko dvorište neuređeni

  • 5 mjeseci pre
  • 463 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Prilazi osnovnoj školi “Boško Buha” i dječijem vrtiću “Lane” kao i školskom igralištu je u veoma lošem stanju i odaju izgled zapuštenosti, što je veoma čudno, ako se zna da se imalo dovoljno vremena prije početka nove školske godine da se dovede u pristojno stanje.

Znajući da je dobar dio dvorišta asvaltiran i da je samim tim bila olakšana mogućnost uređenja zelenih površina, posebno oko školskog igrališta, čudi da se taj prostor nije mogao pokositi i ukloniti korov sa podloge školskog igrališta.

Apeli iz Mjesne zajednice “Ševari” upućivani ranijih godina lokalnoj upravi da kroz izdvajanje sredstava iz Kapitalnog dijela opštinskog budžeta pomogne da se dovede u pristojno stanje školsko sportsko igralište, nisu nailazili na njihovo razumjevanje, pod izgovorom da obrazovne ustanove spadaju u nadležnost Ministarstva prosvete.

Nije poznato ni da li su se rukovodstva škole i predškolske ustanove obraćali nadležnom Ministarstvu za izdvajanje sredstava za uređenje sportskog igrališta, posebno njene podloge, da bi igralište opet bilo u funkciji, za bavljenjem sportom učenika škole.

Ono što je činjenica je da se u dužem vremenskom periodu nije ulagalo u rekonstrukciju igrališta, osim povremene nabavke košarkaškog mobilijara.

Ali čudi da se nije posvetila pažnja uređenju prilaza školi i dječijem vrtiću jer za takve aktivnosti nisu potrebna značajna materijalna sredstva.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.