PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA STVARANJE KRIMINALNE ORGANIZACIJE I ŠVERC TRI TONE KOKAINA

    1 godina pre 359 pregleda Izvor: vijesti.me

Sutkinja za istragu podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša odredila je pritvor osumnjičenima, koji su uhapšeni u operaciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog sumnje da su bili dio organizovane kriminalne organizacije.

Pritvor je određen Kotoraninu Mileti Ojdaniću i službenicima policije Vladimiru Bajčeti, Milanu Popoviću i Podgoričaninu Tihomiru Adžiću.

 “Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici prihvatio je predlog Specijalnog drzavnog tuzilastva i odredio pritvor okrivljenima: R.Z.,Lj.M.,I.S.,N.B.,M.N.,B.J.M.M.,A.K.,D.M.,F.Z.,I.N.,M.O.,M.P.,V.B. i T.A., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja”, rekao je Vijestma državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković potvrdila je Vijestima da je sutkinja za istragu Suzana Mugoša prihvatila predlog SDT-a i odredila pritvor osumnjičenima.

Ojdanić, Bajčeta, Popović i Adžić sumnjiče se da su bili dio kriminalne organizacije koja je prekookeanskim rutama prokrijumčarili tri tone kokaina.

Na spisku SDT-a nalazi se 17 osoba, od kojih su neki u bjekstvu ili u ZIKS-u i turskim zatvorima.

U Višem sudu jutros je saslušan aktivni policajac iz Kotora Milan Popović i njegove nekadašnje kolege Vladimir Bajčeta i Mileta Ojdanić kao i Podgoričanin Tihomir Adžić.

Njih četvorica i službenik Potražne jedinice podgoričke policije Goran Stojanović uhapšeni su u akciji kojom su SDT i Specijalno policijsko odjeljenje (SPO), kako tvrde zadali jak udarac policijskom narko kartelu.

Branilac Bajčete advokat Aleksa Stanković “Vijestima” je kazao da je njegov klijent i pred sutkinjom negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Načelnik SPO Predrag Šuković juče je novinarima rekao da je među 17 osumnjičenih velika većina sadašnjih i bivših službenika Uprave policije.

Na spisku za hapšenje su i policajci Ivan Stamatović i Ljubo Milović, a prijavom je obuhvaćen i nekadašnji tajni agent Petar Lazović.

Pripadnici SPO tragaju i za Cetinjaninom Božidarom Bobom Jabučaninom osumnjičenim da je član te kriminalne grupe.