Pritvor Vlahoviću i Božoviću zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teške tjelesne povrede

    1 godina pre 254 pregleda Izvor: Dnevno

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima Matiji Vlahoviću i Petru Božoviću koji se terete da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu D.R. i M.P. i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu D.R.

„Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli ometati postupak uticanjem na svjedoke, koji su, prema stanju iz spisa predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, bili očevici predmetnog događaja, pa budući da su osumnjičeni i svjedoci približnih godina starosti i borave na istim mjestima, to bi mogli ometati dalji tok postupka uticanjem na svjedoke“, saopštila je sutkinja portparol Ivana Becić.

U odnosu na osumnjičenog Vlahovića pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

„Budući da se radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela sa elementima nasilja, kako je to cijenio sudija za istragu na osnovu stanja u spisima predmeta, dok je u odnosu na osumnjičenog Božovića određivanje pritvora po pritvorskom osnovu zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odbijena, budući da ne postoje konkretne okolnosti koje ukazuju na takvu opasnost“, navodi se.

Pritvor po ovom osnovu osumnjičenima može trajati najduže trideset dana.