Probijen i nasut put za mještane sela Ranče

    5 dana pre 642 pregleda Izvor: PV Informer

Foto granični prelaz Ranče: Ilustracija –

Zahvaljujući najviše angažovanju predsjednika opštine Pljevlja Daria Vraneša, mještani sela Ranče neće više morati dugo čekati da bi došli do svojih kuća, posebno u vrijeme turističke sezone.

Višedecenijski problem mještana koji je bio obaveza države da ga riješi je konačno riješen, na način što je opština Pljevlja angažovanjem preduzeća „Lokalni putevi“ izvršila proboj i nasipanje novog puta u dužini od 350 metara.

Početkom maja mjeseca jedan broj mještana sela Ranče je blokirao na kratko vrijeme granični prelaz između Crne Gore i Srbije, između ostalog i zbog zahtjeva da se izgradi pristupni put za selo, jer i dalje prelaze granični prelaz da bi došli do svojih kuća, koje su na teritoriji Crne Gore i Srbije.

Iako državni organi u dužem periodu nisu pridavali značaj rešavanju ovog problema, opština Pljevlja je rješavanje ovog problema uvidjela kao prioritetnu obavezu i u kratkom roku riješila ovaj višedecenijski problem mještana sela Ranče, koji teritorijalno pripada opštini Pljevlja, a nalazi se u pograničnom pojasu prema Srbiji.