Profesorica štrajkuje glađu

    1 mjesec pre 1602 pregleda Izvor: dan.co.me

Profesorica filozofije iz Bara Jasminka Milošević započela je juče štrajk glađu revoltirana zbog toga što nije primila platu koja je blokirana zbog duga za organizaciju Međunarodne filozofske olimpijade u tom gradu. Milošević je kazala za da se radi o njenom sistematskom zlostavljanju mjesecima i godinama, iako je projekat Udruženja profesora filozofije, čiji je ona generalni sekretar, opravdao očekivanja.

Imam situaciju da opet nijesam primila platu. Račun je blokirao hotel Princes za kompletan dug od preko 23. 463,67 eura, iako su sami otpisali 10 000 eura, a Vlada Crne Gore uplatila 10 000. Svojevremeno sam kao generalni sekretar Udruženja profesora filozofije potpisala garanciju da će dug biti vraćen, u protivnom bi nam gosti imali probleme. Zašto je Vlada odobrila 10000, a ne i preostalih 3.600 eura i 1.700 eura restoranu, zaključite sami. Nekome ne odgovara da Udruženje profesora filozofije bude slobodno. Od danas stupam u štrajk glađu: neću jesti, piću vodu i kafu i neću se odreći duvana. Ovaj vid štrajka je moje ljudsko pravo i niko nema pravo da me sprečava u tome. Oni koji me dobro znaju, znaju da uvijek idem do kraja. Moje zdravlje je već jako ugroženo, ako uspijem da preživim još mjesec, biće uspjeh, jer sam umorna od svega – ističe profesorica Milošević.

Ona kaže da je ministar Šehović obećao da će pokriti cio dug udruženja, što nije urađeno, zbog čega ona ispašta.

Juče je moja plata, sasvim nezakonito, opet otišla na račun izvršitelja. Takođe, Organizacija KOD odbija da me skine sa stuba srama i dalje držeći tri video klipa za koje sam kasno shvatila da su im samo poslužili za dizanje rejtinga njihove organizacije. Oni imaju druge planove. Jasminka im je bila potrebna zbog toga. Od 18. maja tražim da se ti klipovi skinu, ali kao odgovor dobijam samo uvrede da sam se prodala ministru prosvete i ko zna kome sve još ne. Klipove smatraju svojim vlasništvom. Zašto je toj organizaciji toliko važno da i dalje drže te klipove, koje su sastavljali kako oni žele, a da nikada nisu ni pogledali sajt Olimpijade održane u Baru, shvatićete ako krenete sa pregledom njihove stranice, i to baš od današnjeg dana – tada su prvi put objavili post o bankama Sa druge strane, tokom oktobra, novembra i decembra mjeseca iz nekih opskurnih krugova krenula je šaptačka diverzija da sam dizala silne kredite, da sam uzela novac od Zavoda za školstvo za udžbenik koji nisam napisala, da se vozim besplatno taksijem i vozom itd. A da bi pokrili sve te nebuloze, smislili su da mi je suprug kockar, pa eto, ja pokrivam njegove dugove. Čak su i neke kolege iz moje škole posjećivale Filozofski fakultet u Nikšiću pričajući ovu priču, a slična priča je plasirana i mojim učenicima. Ko je smislio tu monstruoznost i ugrozio moj ugled? Ja sam uvijek samo radila svoj posao. Šta je moj posao objasniću narednih dana, jer je očigledno da ni sami prosvetni radnici često ne shvataju svoju ulogu u društvu – kaže Milošević.

Iz Organizacije KOD je saopšteno da je sadržaj video-priloga čije je uklanjanje gospođa Milošević zatražila, i to skoro pola godine nakon postavljanja, napravljen na osnovu informacija koje im je dala i koje su sami prikupili, a koje mjesecima nakon postavljanja na Jutjubu i Fejsbuku nije negirala nego ih je dijelila.

Iz toga smo zaključili da je zadovoljna načinom na koji smo predstavili njen problem. Iako nijesmo sumnjali u porijeklo, istinitost i potpunost informacija koje nam je dala, naša je obaveza bila da prije objavljivanja provjerimo sve informacije u vezi sa događajima, pojavama i ličnostima koji se u prilogu navode i mi smo tu provjeru sproveli, držeći se načela novinarske pažnje i pažnje primjerene okolonostima situacije, posebno njene lične situacije – kažu iz KOD-a.

Iz Ministarstva prosvjete nijesu odgovorili na pitanja.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6282 pregleda