Program zdrave ishrane uskoro u školama

    2 godine pre 311 pregleda Izvor: CdM

Ministar prosvjete Miomir Vojinović, razgovarao je danas sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na temu sprovođenja programa o zdravoj ishrani u našim školama.

Sastanku su, kako je saopšteno iz tog resora, prisustvovali generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević sa saradnicima Mirsadom Spahićem, načelnikom djeljenja za ekonomsku analizu i tržište i Amrom Terzić, načelnicom Direktorata za biljnu proizvodnju.

“Ministarstvo poljoprivrede je 2019. godine krenulo sa pilot projektom “Zdrave navike u školskom uzrastu” kojim je bilo obuhvaćeno sedam škola sa ukupno 3.065 učenika mlađih razreda, u Danilovgradu, Kolašinu, Bijelom Polju i Beranama. Škole su po tom programu snadbijevane voćem i povrćem za učenike, obezbijeđene su rashladne vitrine za njihovo skladištenje a u ponudi su bili i plastenici u zavisnosti od kapaciteta i lokaliteta škola koje ih mogu održavati”, pojasnili su iz resora ministra Vojinovića.

Prema riječima generalnog direktora Direktorata za poljoprivredu Miroslava Cimbaljevića, pilot projekat je prošao odlično, i sproveden je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom zdravlja.

“Budžetska sredstva su obezbijeđena i za ovu godinu a program bi počeo da se realizuje već od polovine oktobra mjeseca”, kazao je Cimbaljević.

Vojinović je izrazio zadovoljstvo i spremnost Ministarstva prosvjete za saradnju, kako bi projekat u koji su uključena tri ministarstva bio “uspješno i kvalitetno realizovan na dobrobit naše djece”.