Proljeće kalendarski počelo, a temperature vazduha na Kosanici kao u sred zime

    2 meseca pre 1758 pregleda Izvor: PV Informer

Iako je proljeće kalendarski počelo, Kosanica kod Pljevalja je kao i mnogo puta tokom zime jutros najhladnije mjesto u Crnoj Gori,a na osnovu rezultata mjerenja Zavoda za hidrometeorologiju i seimologiju Crne Gore.

Izmjerena temperatura vazduha na Kosanici jutros u 5 časova je iznosila minus 10 stepeni celzijusovih,a u 6 časova -10.5 °C.

U Pljevljima je u 6 časova temperatura vazduha bila takođe u minusu, kao i prethodnog jutra i iznosila je minus 3.9  °C.

Prema podacima sa mjerne stanice u Gagovića imanju, Agencije za zaštitu životne sredine, sve izmjerene komponente zagađujućih materija su rano jutros u zakonom dozvoljenim granicama.

Prognoza vremena: Četvrtak, 21.03.2024.(ZHMS)

Pretežno sunčano, povremeno uz malu do umjerenu oblačnost. Ujutru, na sjeveru mraz, a ponegdje po kotlinama moguća i magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 11 do 20 stepeni.

 AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE-Stanje na putevima

Jutros se saobracaj odvija nesmetano.Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone.Zbog mnogobrojnih radova skrećemo pažnju na promjenjen režim vožnje i poštovanje saobraćajne signalizacije.

U vremenskom periodu od 15.11.2023. do 01.04.2024. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Zbog radova na razdjelnom pojasu auto-puta preticajna traka biće zatvorena poslije mosta Moračica (putni pravac iz Podgorice). Radovi će se izvoditi u obje kolovozne trake i neophodno je prilagoditi brzinu kretanja vozila u zoni radova.

Od 26.09.2023. godine  pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Odobrava se potpuna obustava  saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00. časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje  na mag.putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije mag puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teze a 4 osobe  je zadobilo lakse povrede.