Promjena na direktorskoj poziciji Doma starih u Pljevljima

    7 meseci pre 6058 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, resora Milojka Spajića ranije je najavljivano da će u skladu sa izmjenama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, do kraja godine biti završene sve procedure koje se tiču izbora novih direktora u svim centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite. Skupština je ljetos usvojila izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koje su obavezale ustanove socijalne i dječje zaštite da donesu nove sistematizacije i raspišu konkurse za direktore ustanova.

U skladu sa najavljenim procedurama na konkurs za direktora Doma starih u Pljevljima prijavila su se tri kandidata, a po završetku konkursa za novog direktora je izabran dr Predrag Stanković, specijalista interne medicine i dugogodišnji lekar u Opštoj bolnici u Pljevljima.

Dr Stanković je skoro tri decenije bio na čelu Kabineta za hemodijalizu u Opštoj bolnici Pljevlja, a predsjednik je i nevladine organizacije „Nefro“koja se bavi problemom ljudi koji se nalaze na programu hemodijalize i kojima je jedini lijek transplatacija, kao i edukacijom stanovništa o donorstvu organa i kadaveričnoj transplataciji. 

Dom starih otvoren je je u Pljevljima u aprilu 2018.godine,a izgradnja doma je koštala oko 2,2 miliona eura.Kapacitet doma je 68 mjesta.Opština Pljevlja obezbijedila je zemljište za gradnju doma, a finansirala je i izgradnju potrebne komunalne infrastrukture.

Glavni donator projekta je bila Evropska unija, a značajan finansijski doprinos pružile su SAD, Italija, Njemačka, Norveška, Švajcarska, Danska i Turska. Program je podržao i Visoki komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice i OEBS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: