Propust u projektu rekonstrukcije putnog pravca Pljevlja–Mihajlovica: Zaboravili da ucrtaju autobuska stajališta

    2 meseca pre 914 pregleda Izvor: dan.co.me

U rekonstrukciju putnog pravca Pljevlja–Mihajlovica zvanično će biti uloženo osam i po miliona eura, a na tom djelu magistralnog puta prema Prijepolju nije ostavljeno nijedno proširenje za autobusko stajalište. Pomenuti magistralni putni pravac dužine je oko 13 kilometara i prolazi kroz seoske mjesne zajednice Otilovići i Crljenice, čiji su mještani iznenađeni ovakvim projektom rekonstrukcije puta. Oni smatraju da je projektant, a i inženjeri koji su revidovali projekat, zaboravili da put prolazi kroz naseljeno područje. Mještani ističu da je raniji magistralni put, koji je bio djelimično uži, imao proširenja na kojima su se zaustavljali autobusi.

– Na magistralnom putu Pljevlja–Mihajlovica, čija je rekonstrukcija u toku, ono što smo mogli primjetiti jeste da nigdje nije ostavljeno stajalište za autobuse, što je veliki nedostatak jer iz naših mjesnih zajednica svakodnevno učenici školskim minibusom putuju do škole. Ovim putnim pravcem svakodnevno saobraćaju i prevoznici koji prevoze putnike iz Pljevalja za Srbiju i obratno, pa pitamo znači li to da će djeca i drugi putnici iz autobusa, odnosno minibusa, izlaziti direktno na kolovoz – ističe član Savjeta mjesne zajednice Crljenice Darko Gačević uz pojašnjenje da se radi o relaciji od oko 13 kilometra i da mu nije jasno zbog čega je to tako urađeno.

Gačević ističe da je ostavljanje proširenja za autobuska stajališta zakonska obaveza, kao i da ima vremena da se pomenuti propust ispravi prije nego što se poslovi u potpunosti okončaju.

– Član 31 Zakona o putevima glasi da se autobuska stajališta na magistralnim putevima grade van kolovoza. U 21. vijeku imamo put koji se gradi, odnosno rekonstruiše, bez autobuskog stajališta – naglašava Gačević i dodao da će biti izuzetno teško ako stanje ostane kako je projektovano. On podvlači da su iz ove mjesne zajednice u više navrata upozoravali na manjkavosti projekta rekonstrukcije ovog putnog pravca.

– Stanovnici okolnih sela su se ljutili zbog neostavljanja mogućnosti uključenja prilaznih puteva na magistralni pravac, ali i zbog objekata koje projektant nije valjano registrovao, pa su se oni našli na samoj ivici novog kolovoza. Od prvog dana ukazivali smo na propuste tokom izvođenja radova, a izostanak autobuskih stajališta dodatno je stvorio problem. Pitamo, da li će pored osam i po miliona uloženih u rekonstrukciju ovog putnog pravca trebati dodatna ulaganja da bi se napravila proširenja na kolovozu za autobuska stajališta – pita Gačević.

Radovi očigledno neće biti završeni ove godine

Kompanija „Crnagoraput“ ušla je u posao rekonstrukcije putnog pravca Pljevlja–Mihajlovica u avgustu prošle godine. Rok za završetak radova je u tom momentu utvrđen na 12 mjeseci. Kako radovi nijesu završeni u avgustu 2021. godine, iz Direkcije za saobraćaj je saopšteno da će oni biti završeni do novembra. Međutim, evo prošao je i novembar, a radovi još uvjek nijesu završeni i sasvim je sigurno da u ovoj godini ne mogu ni biti okončani. Ono što najviše muči sve učesnike u saobraćaju jesu svakodnevne obustave saobraćaja na ovom putnom pravcu usled radova na terenu.

Najnovije vijesti

Danas je Sveti Sava

27. januara 2022. 13:14

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33378 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14550 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13968 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13707 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12839 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12270 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12130 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 12026 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10869 pregleda
%d bloggers like this: