Protiv Marjana Vujačića zvanično pokrenuta istraga zbog četiri ubistva

    2 godine pre 501 pregleda Izvor: PV Informer

Specijalno tužilaštvo u Beogradu proširilo je istragu protiv Podgoričanina Marjana Vujačića (34) i osim za falsifikovanje isprava ispituje njegovu umiješanost u ubistvima u Crnoj Gori, Srbiji i Holandiji, potvrdio je za Pobjedu jedan od njegovih branilaca – advokat Borivoje Borović.

Srpski istražitelji su za početak krenuli da ispitaju podatke koji ukazuju da je Vujačić umiješan u dva ubistva koja su počinjena u Crnoj Gori. Prema riječima advokata Borovića, danas će na poziv srpskih istražitelja u Beograd stići podgorički sudski vještak Nemanja Radojević kako bi od Vujačića uzeo DNK uzorak sa kojim će uporediti tragove pronađene nakon određenih ubistava u Podgorici.

Za sedam dana, 13. septembra, zakazano je saslušanje Vujačića zbog sumnje da je povezan i sa organizacijom ubistva u Vranju 2017. godine.

Protiv Vujačića je do sada vođena samo istraga za falsifikovanje isprava nakon što je 12. juna uhapšen u Novom Sadu u okviru akcije za koruptivna krivična dela. Osim njega, lisice na ruke tada su stavljene policijskoj službenici J. P. (39) i Novosađaninu N. B. (41).

Po nalogu beogradskog specijalnog tužilaštva beogradski forenzičari su prečešljali sadržaj telefona i laptopova ovog osumnjičenog i dvije policijske službenice J. P. i Z. D. Sumnja se da su one omogućile Vujačiću izdavanje lažnog dokumenta sa njegovom fotografijom na ime Miloš Begović. Izdavanje lažnih dokumenata plaćeno je 1.500 eura. Branilac Vujačića, advokat Ognjen Radić ranije je za Pobjedu saopštio, da je u okviru istrage protiv Vujačića, u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu saslušano deset svjedoka.

On je pojasnio da su svjedoci uglavnom policijski službenici i osobe koje se bave izdavanjem nekretnina.

Radić je tvrdio da se u dosadašnjoj istrazi ni u jednom momentu nijesu pominjala četiri ubistva, iako je sa druge strane Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odmah nakon hapšenja Vujačića 12. juna u Novom Sadu saopštilo da se sumnjiči zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića 2017. godine u Vranju, a nakon toga da se sumnjiči za još tri teška ubistva.

Osim za ubistvo Cvetanovića, srpske vlasti Vujačića dovode u vezu sa ubistvom Podgoričana Veselina Kalezića i Mila Ilića i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Iz MUP-a Srbije tada je saopšteno i da je Vujačiću određen pritvor do 30 dana.

O optužbama na račun Vujačića obaviještena je i crnogorska policija, s obzirom na to da se radi o našem državljaninu i da su dva ubistva počinjena na crnogorskoj teritoriji. Vujačić slovi za osobu blisku ljudima iz vrha škaljarskog klana, a bio je angažovan i od kriminalnih struktura sa kojima kotorska ekipa sarađuje. Najozloglašeniji među njima je zemunski klan, na čijem čelu je Beograđanin Luka Bojović, za kojeg se vjeruje da je naručio i platio ubistvo Jugoslava Cvetanovića, kako bi osvetio ubistvo njegovog brata Nikole.

Neposredno prije ubistva Jugoslava, njegov brat Saša Cvetanović je tokom suđenja tražio od srpskih vlasti da mu zaštite brata, jer je tvrdio da će biti ubijen.

Najnovije vijesti

Za pet godina otišlo 150 ljekara

27. novembra 2021. 07:15

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29430 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12870 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12220 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11987 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11698 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11004 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10427 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10259 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9067 pregleda
%d bloggers like this: