Put Žabljak – Šavnik i jutros neprohodan – Most na Tari -Mojkovac prohodan na obje trake

    1 mesec pre 442 pregleda Izvor: PV Informer
Foto : Žabljak – Šavnik jutros
REDAKCIJA –

Redakcija portala „PV Informer “ je zbog interesovanja građana Pljevalja koji jutros putuju prema Podgorici potražila informacije od upravnika sekcije Crnagoraputa iz Pljevalja kao i dežurne službe Auto moto saveza Crne Gore.

Prema izjavi upravnika sekcije iz Pljevalja koji je na terenu, put Žabljak -Šavnik je i dalje u prekidu za sva motorna vozila.Tokom noći palo je dodatnih 30 cm snijega.Najveći problem mašinama na održavanju puteva tokom noći je predstavljao orkanski vjetar koji je duvao do 5 sati jutros i mećava koja je smanjivala vidljivost i pravila smetove na putu.Takođe navodi da se očekuje da će put u prijepodnevnim časovima biti osposobljen za putnički saobraćaj,radi se na raščišćavanju puta i javnost će blagovremeno biti obavještena.Veliki problem stvaraju i neodgovorni vozači koji na put kreću bez zimske opreme.

Put prema Mojkovcu je prohodan u obje trake i mašine po potrebi uklanjaju kamenje sa puta, jer je proteklih dana bilo dosta padavina. Takođe svi ostali putevi u opštini Pljevlja su prohodni.

FOTO : Žabljak – Šavnik jutros

Iz Auto moto saveza Crne Gore smo dobili informaciju da je put Žabljak – Šavnik i dalje neprohodan.Trenutno uslovi za saobraćaj na Žabljaku su dobri i putevi se redovno održavaju.Iz AMSCG apeluju na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme jer se dešava da pojedini vozači kreću na put sa djecom bez zimske opreme u zimskim uslovima koji su vrlo rizični za normalno odvijanje saobraćaja što dodatno otežavanja održavanje puta.

Poslednja informacija koja je dobijena oko 10 časova iz AMSCG je da je put Žabljak – Šavnik otvoren za saobraćaj za putnička vozila, koja će se naizmenično propuštati jednom trakom puta.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 5. mart

4. marta 2021. 20:25

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 15876 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8182 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7345 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6999 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6978 pregleda