Radnica opljačkala firmu za prevoz novca, u vrećama iznela 6 mil. EUR

    9 meseci pre 2022 pregleda Izvor: poslovni dnevnik/bizlife.rs

Foto: Pixabay –

Ponovo je opljačkana firma za prevoz novca Prosegur u Nemačkoj. U poslovnici u Potsdamu 2. septembra zaposlena je ukrala šest miliona evra.

Ona je, naime, iz firme izašla noseći vreće za smeće u kojima je bio novac. Ostavila je tako malo tragova da niko ni naredni dan nije primetio da nedostaje toliki iznos.

Tokom svoje smene, kako je opisala policija, žena je glavnim ključem otvarala sefove i novac stavljala u vreće za smeće. Zatim je s njima izašla iz firme, a to se kasnije videlo na snimku nadzorne kamere. Njen pomagač je uhapšen, ali ona je i dalje u begu, prenosi Fenix magazin.

U oktobru prošle godine istu firmu, ali poslovnicu u Štutgartu, opljačkala je zaposlena Mirnesa S. (42). Otišla je na posao, ukrala 1,25 miliona evra i jednostavno napustila prostorije. To je učinila, kako je rekla, zbog ljubavi. Kasnije je ipak odlučila da se preda i osuđena je na tri godine zatvora.

Potom je krajem decembra Prosegur opljačkao i 27-godišnji zaposleni. Ukrao je 135.000 evra i uhapšen je. Novac koji su Mirnesa S. i 27-godišnjak ukrali nikada nije pronađen.