Radnici Komunalnih usluga nakon razgovora sa Golubovićem napustili zgradu Opštine

    1 godina pre 609 pregleda Izvor: vijesti.me

Radnici opštinskog preduzeća Komunalne usluge jutros su ušli u zgradu Opštine Pljevlja, gdje su bili planirali da nastave štrajk koji su započeli 19. avgusta zbog neisplaćenih zarada i neizvjesne sudbine preduzeća, kome prijeti stečaj zbog nagomilanih finansijskih problema. Nakon dva sata provedenih u holu i stepeništu Opštine i razgovora sa gradonačelnikom Igorom Golubovićem, radnici su napustili zgradu lokalne uprave.

Radnicima, koji tokom štrajka poštuju minimum procesa rada duguje se 17. zarada a 3. aprila poslednju su primili platu za maj prošle godine.

Predsjednik Sindikalne organizacije Komunalnih usluga Vukadin Šljukić kazao je da su sa predsjednikom Opštine dogovorili da im se 15. septembra uplati pet hiljada eura na ime pomoći zaposlenima, a isto toliko do kraja mjeseca.

Opština Pljevlja nedavno je dodjelila po 235 eura pomoći za 48 zaposlenih u tom preduzeću.

“Dogovorili smo se i da se zaposlenima omogući kupovina namirnica u iznosu od 50 eura u nekom trgovinskom centru, a tražili smo da nam Rudnik uglja svakom radniku dodjeli po dvije tone uglja na ime pomoći s obzirom da se nalazimo u teškoj materijalnoj situaciji. Rečeno nam je da Rudniku posnesemo zahtjev. Tražili smo i da Opština uplati nešto više od hiljadu eura na ime računa za telefone, koji su isključeni. Predsjednik je prihvatio i naš zahtjev da se formira komisija koja će ispitati poslovanje bivšeg menadžmenta preduzeća, koje mi smatramo odgovornimm za sadašnje stanje u kojem se nalazimo”, rekao je Šljukić.

Iako su već 21 dan zaposleni u Komunalnim uslugama u štrajku do danas ni jedan od njihovih zahtjeva koje su dostavili lokalnoj upravi nije ispunjen.

Zahtijevaju i da se odblokira račun preduzeća koji već duže u blokadi drži Poreska uprava i da im se omoguće da dug od oko 340.000 eura izmire u ratama.

Jedan od zahtjeva je i isplata tri zarade od 17 koliko se duguju zaposlenima u ovom kolektivu.

Radnici traže da se ispoštuje i Zakon o optimizaciji radnih mjesta i da se zaposlenima koji su se prijavili za dobrovoljni raskid radnog odnosa isplate otpremnine. Traže da se preduzeću da dodatnih sto dana kako bi izašlo iz sadašnjih problema, dajući punu podršku sadašnjem direktoru Dragiši Džariću.

Preduzeće Komunalne usluge obavljaju usluge sahranjivanja, pijačne usluge, i brine o skloništu za napuštene životninje.

Direktor preduzeća Dragiša Džarić koji je preuzeo upravljanje preduzećem prije par mjeseci nedavno je najavio da će podnijeti ostavku ukoliko u skorije vrijeme nadležni u Opštini i Državi ne pomognu ovom preduzeću.

Kazao je da preduzeće trenutno klizi prema stečaju, za čim, smatra on nema potrebe.

Najnovije vijesti

CEDIS: Milionski projekti u Podgorici

23. septembra 2021. 15:10

Sjutra predstavljanje novih mjera

23. septembra 2021. 12:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26241 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11657 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10895 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10269 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9464 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8966 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8570 pregleda

Dječak se samo prekrstio i skočio

19. avgusta 2021. 8549 pregleda
%d bloggers like this: