Radnici supermarketa u paketu banana našli kokain vrijedan 83 miliona

    1 sedmica pre 459 pregleda Izvor: kodex.me

Krijumčari su izgubili pošiljku vrijednog kokaina skrivenog u paketima banana nakon što je isporučena u češke supermarkete prije nego što je mogla da bude presretnuta u Njemačkoj. Drogu su na kraju zaplijenili policajci kada su radnici supermarketa u različitim prodavnicama širom Češke počeli da otkrivaju pakete napunjene bijelim prahom u sanducima za banane.

Na snimku dobijenom od češke policije vidi se policajac i pas tragač kako pregledaju pošiljku od nekoliko sanduka banana, za koje se navodi da su potekle iz Kolumbije.

Droga ulične vrijednosti od približno 83 miliona dolara, prošla je preko njemačke luke Hamburg, najveće luke u Evropi posle Roterdama u Holandiji, prije nego što je stigla u Češku, piše Newsweek.

Radnici supermarketa u nekoliko gradova, uključujući Prag, otkrili su sumnjive blokove bijelog praha i onda su upozorili vlasti, koje su poslale policajce da istraže slučaj.

Češka policija je u petak saopštila da je otkrila presovane blokove kokaina u kutijama za banane. 

„U saradnji sa Carinskom upravom Češke Republike i drugim subjektima, trenutno vršimo inspekcijske preglede“, saopštila je policija. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: