Radovanić: Vlahović zreo za razrješenje, bahatošću ponižava Crnu Goru

    2 meseca pre 142 pregleda Izvor: ura.org.me

,,Od arogantnog i sujetnog ministra koji pokazuje nekulturu prema novinarima, preko javnog funkcionera koji ne prijavljuje svoju imovinu, do čovjeka koji ne drži do svoje riječi, ambasador Crne Gore pri Vatikanu Miodrag Vlahović ozbiljno je zreo za odlazak iz službe. Ispunio je sve kriterijume koji ga diskvalifikuju za ambasadora Crne Gore“, saopštio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

Kako je istakao, to pokazuje bahatost koju Vlahović danima demonstrira javno i time kontinuirano unižava ugled Crne Gore.

,,Doduše, to i ne treba da čudi, s obzirom na to da se radi o funkcioneru koji ne ispunjava ni obećanje dato čovjeku koji mu je pozajmio novac u iznosu od 200 hiljada američkih dolara i koji je kasnije isti morao da potražuje na sudu, o čemu svjedoči i dokumentacija, do koje je URA došla. Taj materijal pokazuje da je Vlahović osam godina izbjegavao da održi datu i riječ i nije htio da vrati dug izvjesnom Refiku Radončiću, biznismenu iz Gusinja koji živi i radi u Njujorku, a koji je prije par godina bio i dobitnik nagrade u oblasti promocije i diplomatije Crne Gore“, kazao je Radovanić.

Prema njegovim riječima, iako se radi o slučaju privatne prirode, nemoguće je ne primijetiti da isti, pored svih ostalih skandala po kojima je Vlahović prepoznat u javnosti, najefektivnije pokazuje kakav poguban glas je sa sobom nosio o Crnoj Gori po svijetu.

,,Po navici, Vlahović očigledno želi da privatizuje i prostorije ambasade Crne Gore u Vatikanu. Toliko se srodio sa ambasadorskom platom i foteljom da ne shvata da je u njoj u službi građana i da štiti njihove interese, a ne svoju poziciju“.

Radovanić napominje i da je pitanje da li bi Miodrag Vlahović uopšte i došao u poziciju da pozajmljuje toliki novac da nije bio na mjestu ambasadora u SAD-u.

,,Ambasador koji ne ispunjava obaveze prema ljudima iz privatnog života, ne može odgovorno i časno obavljati takvu odgovornu javnu dužnost u ime Crne Gore“, zaključio je Radovanić.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 18. april

17. aprila 2021. 19:11

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20230 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8296 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7492 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7421 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7261 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7072 pregleda
%d bloggers like this: