Radove završiti prije snijega

    3 meseca pre 615 pregleda Izvor: dan.co.me

Iz Mreže nevladinih organizacija sjevera upozoravaju da radovi na rekonstrukciji puta Pljevlja-Boljanići neće biti završeni u predviđenom petnaestomjesečnom roku, pa pozivaju nadležne da se prije zime obezbjedi alternativni putni pravac.

Kada bi izvođači radova krenuli u ozbiljan rad možda se nebi završili poslovi za predviđenih 15 mjeseci, ali bi se završili prije sniježnih padavina i zime. Nažalost, sada tog ozboljnog rada nema na terenu i poslovi na ovom pravcu neće biti završeni do naredne građevinske sezone, Mi ne osporavamo da se radovi ne izvode kvalitetno, ali smatramo da na ovakvom gradilištu treba angažovati jaču građevinsku operativu koja bi poslove završila u što kraćem vremenskom periodu. Najbolje je rešenje da se neki od alternativnih puteva sanira i da se iz pravca Boljanića obezbjedi odvijanje saobraćaja prema Pljevljima. Sadašnjim putnim pravcem i bez snijega teško je proći – navodi se iz saopštenju Mreže NVO sjevera.

Prije 15 dana predsjednik MZ Boljanići Mijo Kotlaja tražio je da se rekonstruiše dio puta Boljanići – Glisnica, kako bi ovaj putni pravac bio alternativni pravac za odvijanje saobraćaja do Pljevalja.

Rekonstrukcija putnog pravca Pljevlja – Boljanići počela je prošle godine u julu i rok završetka poslova je 15 mjeseci. Vrijednost radova je 12 miliona eura.

Stanovništvo najviše zbunjuje to što na gradilištu nema table na kojoj se nalaze osnovni podaci o radovima, pa se plaše da je u međuvremenu potpisan neki aneks ugovora kojim se odgađa završetak radova.

Iz Direkcije za saobraćaj poručeno je da će se nakon ovih radova nastaviti sa rekonstrukcijom puta Boljanići – Metaljka.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6815 pregleda