Radovi na asfaltiranju i sanaciji oštećenja na kolovozima u gradskom području teku planiranom dinamikom

    1 mjesec pre 225 pregleda Izvor: pljevlja.me

Nakon uvođenja izvođača u posao “Crnagoraput” AD iz Podgorice, izvođenje radova na asfaltiranju gradskih saobraćajnica u Pljevljima, za koje je Opština Pljevlja tokom ove građevinske sezone izdvojila 248.500,00 eura teku planiranom dinamikom.Presvlačenjem i sanacijom gradskih saobraćajnica asfaltnom masom do sad je obuhvaćeno preko 70 saobraćajnica, na kojima je ugrađeno oko 2 550 tona asfalta odnosno asfaltirano ili sanirano oko 19 000 m2 kolovoznih površina.

Nakon izmjena vodovodne instalacije od strane doo Vodovod Pljevlja i sanaciji udarnih rupa pristupilo se presvlačenju čitave kolovozne površine sa novim asfaltom pojedinih ulica širine 3 do 4 metra na sedam saobraćajnica, a i ulica sa makadamskim zastorom koje se nalaze na teritoriji MZ Guke i MZ Ševari. Takođe, u tim ulicama omogućen je prilaz kućama i značajno unaprijeđen kvalitet gradskih ulica.

Najveći obim radova izvršen je na pljevaljskoj zaobilaznici, odnosno nekadašnjoj ulici Save Kovačevića, odnosno ulicama Peđe Leovca i Hamdije Šahinpašića, gdje je ugrađeno preko 4.500 m2 novog asfalta, tako da je uz 600 metara, koja su ugrađena u prethodnih par mjeseci, dobijena u potpunosti revitalizovana saobraćajnica u ukupnoj dužini zaobilaznice od preko 60 posto. Nakon sanacije vodovodne mreže u ulicama Omladinskoj, Tanasije Pejatović i Uroša Ružičića, takođe, biče sanirana saobraćajna konstrukcija na kolovoznim površinama.

Opština Pljevlja je nedavno sa istom firmom potpisala Ugovor koji se odnosi na asfaltiranje seoskih saobraćajnica, a vrijednost ugovorenih radova je 670.000,00 eura, znatno veće vrijednosti ugovorenih radova od prethodnih godina, zahvaljujući podršci Vlade Crne Gore, odnosno Uprave javnih radova i Ministarstva poljoprivrede. Do kraja godine asfaltiraće se 23 saobraćajna pravca, odnosno 11 kilometara novih kategorisanih puteva.Svi navedeni poslovi će biti uspješno završeni do kraja građevinske sezone.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6780 pregleda