Radovi na proširenju gradskog groblja „Ravne“ trenutno u zastoju

    1 sedmica pre 677 pregleda Izvor: PV Informer

Još prije dva mjeseca izvođenje radova na proširenju gradskog groblja u Ravnima a posle završenog tendera povjereno je lokalnom komunalnom preduzeću „Čistoća“. Tenderom je bila predviđena sječa borove šume na lokaciji pored gradske kapele na prostoru od 2 hektara.

Radnici su uspješno završili planirane poslove na sječi i lagerovanju borove šume, a prema nezvaničnim informacijama borova građa koja je lagerovana na jednom dijelu parcele je već prodata, ali kupac još nije uklonio drvnu građu sa parcele na kojoj treba nastaviti radove na uklađanju korijenja posječenog drveća i ravnanju zemljišne parcele predviđene za proširenje gradskog groblja.

Prema informacijama dobijenim iz Sekretarijata za stambeno komunalno preduzeće, saobraćaj i vode opštine Pljevlja biće potrebno odabrati izvođača radova koji posjeduju odgovarajuću mehanizaciju za takvu vrstu poslova za uklanjanje korijenja posječenog drveća i ravnanju zemljišne parcele predviđene za nova grobna mjesta za pripadnike Islamske zajednice.

Prema dobijenim informacijama iz lokalnog preduzeća „Komunalne usluge“ ostalo je malo prostora za sahranjivanje pripadnika Islamske zajednice i to na dosta neuslovnom kamenom i strmom terenu. Prema nekim procjenama obezbjeđenih grobnih mjesta ima za oko godinu dana.

Ono što je sigurno je da bi radove na novoj lokaciji kod gradske kapele trebalo što prije nastaviti u skladu sa povoljnim vremenskim uslovima a kako smatraju nadležni iz Komunalnih usluga i posle ravnanja terena i potpunog uređenja lokacije, potrebna je bar godina dana da se zemljište slegne, da bi se na toj lokaciji moglo vršiti sahranjivanje preminulih građana.