Radulović: Biće razočarani oni koji misle da su letovi iz Rusije otkazani

    1 mjesec pre 257 pregleda Izvor: pobjeda.me

Dolazak ruskih turista se tek očekuje, tvrdi direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, ističući da je jedan broj već došao avionskim linijama preko Istanbula, te da interesovanje raste i rezervacije se povećavaju iz dana u dan.

– Informacija da je ruska nacionalna avio-kompanija ,,Aeroflot“ ukinula redovni saobraćaj na svojim linijama iz Moskve za Tivat nije tačna i plasirana je iz nekompetentnih izvora. Mislim da će brzih dana oni koji se raduju tome da su letovi iz Rusije prema Crnoj Gori otkazani biti jako razočarani – kazao je Radulović.

Naglašava da je interesovanje ruskih turista za Crnu Goru veliko i da sada putuju preko Istanbula.

– Generalno su počeli da dolaze, ima ih i u hotelu Splendid i u cijeloj Crnoj Gori, ali je teško sada napraviti procjenu u kojem se broju radi – kazao je Radulović i dodao da se tek očekuju organizovani dolasci.

– Ako krenu ruski turisti, biće značajnog oporavka ne samo za turizam nego za cijelu privredu Crne Gore, jer je to zakon spojenih sudova – tvrdi Radulović i ističe da od ,,naše kreacije i umijeća“ zavisi da nam dolaze i zimi.

– Ukoliko budemo disciplinovani u ovim mjerema vezanih za korona virus i ako sačuvamo sebe, da ne obilijevamo i da imamo manje zaraženih može da se desi da nam Rusi dolaze do kraja godine – kazao je Radulović naglašavajući da će nam, ako dođe do porasta obolijevanja, otići i Rusi i svi ostali.

– Ako mi budemo sebe pazili i kontrolisali nivo oboljelih onda je sve moguće, pa i da sezonu produžimo do kraja godine – poručio je Radulović. Na aerodromima Podgorica i Tivat, kako smo nezvanično saznali, još nema najave zvaničnih letova iz Rusije zbog toga što ova zemlja još nije otvorila granice prema Crnoj Gori.

Aeroflot

Iz Aeroflota su saopštili da otkazuju letove do 80 destinacija tokom avgusta zbog produžetka restriktivnih mjera u Rusiji i drugim zemljama, prenosi B92.

Među planiranim, a otkazanim letovima tokom avgusta su Budimpešta, Bukurešt, Ljubljana, Prag, Sofija, Split, Solun, Venecija, Beč, Varšava i Zagreb.

Otkazani su i letovi u interkontinentalnom saobraćaju prema Bangkoku, Havani, Hong Kongu, kao i destinacijama u Kini, Vijetnamu, SAD.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6605 pregleda