Radulović na strani Abazovića: Ne treba da podnese ostavku, najviše doprinio radu Vlade

    4 meseca pre 211 pregleda Izvor: cdm.me

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović ocijenio je da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom prethodne godine ponajviše doprinio radu Vlade.

“Ne dijelim stav da bi trebalo da podnese ostavku zbog nekoliko stvari koje znam, a koje potrvđuju rezultati”, kazao je Radulović.

On je naveo da je “u veoma komplikovanom političkom trenutku, kao i u svakoj složenoj i konfuznoj situaciji, naša obaveza voditi računa o svemu što ćemo reći i učiniti na javnoj sceni”.

“Pojednostavljivanje i generalizacija nikada nijesu izbor, ponajmanje u ovakvim danima. Tako je tvrdnja da ministri u Vladi Crne Gore smatraju da je etički da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podnese ostavku na tu funkciju, jedna od rečenica koje generalizuju, izgovorena ne samo u svoje, već u ime svih. Bilo kakva generalizacija kada govorimo o radu potpredsjednika Abazovića nije dobar metod kojim bi se u ovom trenutku trebalo služiti, budući da je radu Vlade tokom prethodne godine doprinio ponajviše upravo on. Pogotovo imajući u vidu da je zahvaljujući njegovoj političkoj hrabrosti došlo i do prve mirne smjene vlasti u Crnoj Gori, omogućivši upravo onima koji pozivaju na njegovu ostavku ministarske funkcije”,  poručio je Radulović.

Istakao je i da je Abazović kao potpredsjednik zadužen za spoljnu politiku učinio mnogo u promociji Crne Gore i zaštiti naših interesa.

“Nije bio samo potpisnik Sporazuma političkih lidera nakon izbora, već i najveći garant da ćemo ostati na istom – evropskom kursu, koji podržava 80 odsto naših građana. Upravo našu dosljednost na tom putu, prepoznala je Evropska komisija jasno navodeći ovaj naš uspjeh u Izvještaju o napretku za našu zemlju. Takođe, znam da je kao koordinator bezbjednosnih službi doprinio ostvarivanju rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, što je dovelo do rekordne zaplijene narkotika”, dodao je Radulović.

Činjenica je i da je otkad Dritan Abazović preuzeo sektor bezbjednosti, kako navodi šef crnogorske diplomatije, “prestalo se sa vatrenim obračunima kriminalnih grupa na našim ulicama u stilu Čikaga 20’tih godina, u kojima su stradali i brojni nevini građani”.

“To je proboj koji su naši evropski partneri jasno prepoznali, a više od svega, on predstavlja veliki korak naprijed za Crnu Goru ne samo u njenoj evropskoj priči, već donosi sazrijevanje društva koje ima snage i političke volje da sprovede reforme u ovoj oblasti, bez izuzetka”, zaključio je Radulović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: