Radulović pred start kvalifikacija za EP: Fokusirani smo na Bugarsku

    1 godina pre 186 pregleda Izvor: CdM

Sa optimizmom na početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gleda selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović.

“Sokoli” su se danas okupili u Podgorici, gdje će se pripremati za utakmice sa Bugarskom i Srbijom.

“Tu su igrači koji su u najboljoj formi, koji igraju standardno u klubovima i koji mogu da isprate standarde takmičenja na ovom nivou, taj tempo i intenzitet. Dobra stvar je da su naši reprezentativci imali pozitivan vikend, srećom se lista povrijeđenih svela na tri imena”, rekao je strateg Crne Gore.

foto – FSCG

Važno je dobro se pripremiti za duel koji naše momke čeka u petak u Razgradu.

“Fokusirani smo na Bugarsku, a iz iskustva znamo koliko je bitan start i činimo sve da početak bude pravi. Koncentracija je ključna, do sada smo čim ona padne bili kažnjavani. Moramo da svakog trenutka znamo zbog čega smo se okupili, kakvi su nam ciljevi i da činimo sve da ih ostvarimo. Očekujem da pokažemo i individualni i timski kvalitet u koji vjerujem.”

Crna Gora nikada nije izgubila na startu kvalifikacija za veliko takmičenje.

“Svaki meč je važan, ali već sam rekao da je sada bitno da počnemo na pravi način. Dobri rezultati popravljaju atmosferu u reprezentaciji i oko nje.”

Bugari u novi ciklus ulaze sa dosta promijenjenim timom i Mladenom Krstajićem na klupi.

“Bugarska je fudbalska zemlja, pogotovo smo je pratili od kada je tu selektor Mladen Krstajić koji je donio neku novu energiju. Podmladio je tim, Bugari igraju agresivno, žele da nametnu tempo i na to moramo da odgovorimo. Promijenili su i sistem igre, očigledno je da imaju dosta dobar kvalitet, ali siguran sam da mi imamo čime da pariramo u Razgradu.”

Ni ovog puta stručni štab nije mogao da računa na sve fudbalere.

“Nedostaju nam Đurđević, Šarkić i Janković, a nemamo luksuz da se odreknemo nijednog igrača. Žalim i zbog izostanka Kosovića koji je operisao ligamente, kao i još nekoliko njih koji su imali dugu zimsku pauzu… Sve njih pratimo, u fokusu su, sada smo izabrali one najbolje i u najboljoj formi.”

Radulović je uvjeren da će naš tim ostvariti pozitivan rezultat, ukoliko odigra na svom nivou.

“Možemo da se prilagodimo rivalu, ali možemo i da napadnemo. Kada smo mogli da pobijedimo Grčku, Rumuniju, da odigramo 2:2 u Turskoj, sigurno možemo da budemo ravnopravni Bugarima. Ako budemo pravi, onda smo blizu dobrog rezultata.”

Ne želi da razmišlja o Srbiji, koju će Crna Gora dočekati za sedam dana u Podgorici.

“Oba rivala poštujemo, ali sada se spremamo samo za Bugarsku. Onda ćemo govoriti o Srbiji, sigurno nas očekuje pravi spektakl”, zaključio je Radulović.

Crna Gora će u Razgradu gostovati u petak od 18 sati, dok će tri dana kasnije dočekati Srbiju od 20.45 pod Goricom.