PES Budva: Odluka o Luci Budva dokazuje da Vlada brine o interesima našeg grada

    4 sedmice pre 297 pregleda Izvor: DAN

Odluka kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru dokaz je da aktuelna Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem brine o interesima našeg grada, poručili su iz Pokreta Evropa sad.

„Iako su neki politički subjekti iz Budve zarad jeftinih političkih poena optuživali aktuelnu Vladu da ne brine o interesima građana Budve, najbolje ih demantuju vrijeme i konkretna djela“, navode iz PES-a. 

Dodaju da, kao i sve što je Vlada Crne Gore obećala i realizovala u kratkom vremenskom periodu, tako će i buduća lokalna vlast na čelu sa PES-om u kratkom vremenu vratiti našu Budvu na mjesto kojoj i pripada kao kraljici Mediterana. 

„Izgradnja vrtića, gradske bolnice i saobraćajne zaobiliznace su neki od značajnih projekata na čijoj će realizaciji u saradnji sa centralnom vlašću raditi buduća lokalna samouprava“, ističu iz PES-a.

„Ako uzmemo u obzir da naši penzioneri sa minimalnim penzijama već imaju benefite od programa Evropa sad 2, a uz izvjesnost da nas ubrzo očekuje i uvećanje minimalnih i prosječnih zarada, nema dileme da je PES kroz izvršnu vlast na državnom nivou dokazao posvećenost unapređenju kvaliteta života. Vodeći se takvim primarnim ciljevima, učešćem PES-a u lokalnoj vlasti u velikoj mjeri ćemo doprinijeti i dodatnom unapređenju kvaliteta života građana Budve“, poručuju iz PES-a.

Zato je, dodaju, važno da građani Budve iskoriste pravo glasa i pruže šansu našem pokretu, koga čine ljudi čistih biografija.

Radulović: Spremni za nove projekte i bolju valorizaciju Luke Budva

Spremni smo za nove projekte i bolju valorizaciju Luke Budva, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Radulović se oglasio nakon što je Vlada Crne Gore na jučerašnjoj telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

– Država vratila Luku Budva građanima! Vlada je još u martu zadužila JPMD da povrati upravljanje Lukom Budva.

Sporazum o predaji državine Luke Budva će biti potpisan od strane kompanije Dukley Marina i Morskog dobra – napisao je ministar u objavi na mreži X.

Ovaj potez, prema njegovim riječima, značajno će unaprijediti privredu i donijeti korist stanovništvu kroz nova radna mjesta i bolju infrastrukturu.

– Spremni smo za nove projekte i bolju valorizaciju Luke Budva – piše u objavi Radulovića.