Radunović: Ako smo i dalje parlamentarna većina, formirajmo vladu

    1 godina pre 256 pregleda Izvor: IN4S

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta, Slaven Radunović rekao je za portal IN4S da su stranke pobjednice izbora iz 2020. su sačinile sporazum, koji je potpisan od strane svih poslanika većine.

„Taj dokument se može smatrati platformom za funkcionisanje buduće vlade. Takođe, ta ista većina ima mandat za sastav vlade do sredine marta. Ako i dalje želimo da se smatramo većinom, onda istu treba i da materijalizujemo kroz formiranje vlade“, navodi Radunović i dodaje da prvi korak u tom pravcu treba da bude načelno, javno, iskazivanje saglasnosti sa ovom našom inicijativom i Abazovića i ostalih lidera stranaka koje su potpisale sporazum.

„Ako se svi načelno slože da vladu treba formirati, pristupićemo rješavanju još par potpuno neusaglašenih pitanja i onda zakazati sjednicu Parlamenta na kojoj bi ta vlada bila izabrana“, izričit je Radunović i zaključuje da ukoliko, ne daj Bože, u međuvremenu propadne izbor sudija Ustavnog suda, na istoj sjednici bi se ponovo mogao izglasati i vraćeni Zakon o lokalnoj samoupravi.