Raspisuju javni poziv za v.d. VDT-a

    4 meseca pre 137 pregleda Izvor: Portal RTCG

Član Tužilačkog savjeta iz reda nevladinih organizacija (NVO) Stevo Muk kazao je da će danas biti raspisan javni poziv za vršioca dužnosti (v.d.) vrhovnog državnog tužioca (VDT) i da će trajati pet dana.

Poziv će biti danas objavljen na internet stanici TS.

“Tim pozivom ohrabrujemo sve one zainteresovane, koji ispunjavaju uslove, date u Zakonu u državnom tužilaštvu da se prijave”, kazao je Muk novinarima nakon sjednice TS.

foto: RTCG

Kaže da se na taj način šalje poruka ohrabrenja svima onima koji misle da mogu da obavljaju tu funkciju.

Nastavak konstitutivne sjednice, kako je naveo, zakazan je za 5. februar.

Muk je kazao i da su tražili informacije o statusu radnog staža i godinama osiguranja za sve oni koji ispunjavaju uslove za penziju u okviru tužilačke organizacije.

On je potvrdio i da na današnjoj sjednici nije konstatovan prestanak mandata aktuelnom predsjedniku TS, već će to biti urađeno na sjednici 5. februara.  

Tužiteljka Đurđina Ivanović izabrana je za zamjenicu predsjednika Tužilačkog savjeta, potvrdio je Muk.

Na sjednici je zahtjevom člana iz reda uglednih pravnika Siniše Gazivode, koji je tražio izmjenu dnevnog reda kako bi u što kraćem roku raspisali javni poziv za vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca.

U Skupštini je 29. decembra prošle godine izabrano pet novih članova Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika i nevladinog sektora.

Za nove članove savjeta iz reda uglednih pravnika izabrani su advokati Siniša Gazivoda, Miloš Vuksanović, Filip Jovović i Borivoje Đukanović.

Stevo Muk iz Instituta alternativa izabran je za člana Tužilačkog savjeta iz nevladinog sektora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: