REAGOVANJE DEMOKRATA – PRESUDA RATKI KNEŽEVIĆ JE RUGLO PRAVOSUDNOG SISTEMA CRNE GORE

  • 2 mjeseca pre
  • 329 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Presuda i, naročito, obrazloženje presude šezdesetdevetogodišnjoj Ratki Knežević, u kojoj se navodi da je u svom porodičnom domu ugrozila, zamislite, desetine maskiranih policajaca i trojicu nemaskiranih policijskih inspektora koji su predvodili upad i demoliranje porodične kuće Kneževića, ogoljava svu bijedu i grotesku kako policije tako i sudova u Crnoj Gori.

Je li potrebno reći da Sud za prekršaje ovakvom presudom i, naročito, ovako napisanim obrazloženjem, vrijeđa dostojanstvo uniforme policajaca i policijskih inspektora, ma koliko ono bilo? Je li potrebno reći da se Sud za prekršaje ovakvom presudom izruguje sa kompletnom policijom, ali i sa kompletnim sudstvom?

Demokratska Crna najoštrije osuđuje ovakvo postupanje prema šezdesetdevetogodišnjoj Ratki Knežević i presudu koja je još jedno ruglo našeg pravnog sistema.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da je u Crnoj Gori na snazi dramatična kriza sudskog sistema i državnih institucija, koje su zarobljene od strane režima. Presuda Ratki Knežević će itekako doprinijeti trendu pada povjerenja u pravosudni sistem Crne Gore.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.