Rebalans budžeta krajem maja ili početkom juna

    2 mjeseca pre 149 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Rebalans budžeta, koji se očekuje krajem maja ili početkom juna, biće usmjeren na racionalizaciju troškova, a ušteđeni novac mora biti opredijeljen za obezbjeđenje zarada, penzija i socijale i naravno investicija i razvoja, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

On je, odgovarajući na pitanja novinara nakon Premijerskog sata, kazao da će troškove rezati gdje god budemo mogli, ne simbolično nego suštinski.

“Kako bismo očuvali naše javne finansije, njihovu stabilnost jer virus slabi, epidemija jenjava ali nadolazi ekonomska kriza koja će biti teška i bolna i za vlast i za građane. Tom izazovu moramo odgovoriti na najbolji mogući način, a štednja novca je jedan od tih načina, kaže Marković.

Upitan da li se plaši da bi projekat ekonomskog državljanstva mogao biti ugrožen, premijer Marković je kazao da je sve ugroženo kada je ekonomija u pitanju. Program ekonomskog državljanstva, uprkos svemu, teče i ima više aplikacija ali i projekata, kao što su hoteli u Kolašinu, koji su počeli da se grade po ovom programu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6064 pregleda