Reci NE nasilju!

    5 mjeseci pre 315 pregleda Izvor: PV Informer

Krajem prvog polugodišta u Gimnaziji je formiran poseban Tim za prevenciju i suzbijanje svih oblika nasilja i vandalizma u školama. Jedna od prvih aktivnosti tog tima bilo je raspisivanje školskog likovnog Konkursa na temu ‘’Reci ne nasilju’’. Na Konkurs, koji je trajao do 30.januara 2020. godine, prispjelo je deset radova naših učenika.

Ova aktivnost sprovedena je u saradnji sa Centrom za socijalni rad koji, takođe, sprovodi niz mjera na prevenciji i suzbijanju svih oblika nasilja, naročito nad djecom. Direktorica Centra, Branka Danilović bila je jedna od članica žirija. Ostali članovi bili su Ljiljana Bajčetić, direktorica, Žaklina Ljubić, predsjednica, profesorica likovne umjetnosti, Ivana Vukašinović, pedagoškinja i koordinator Tima, Nataša Cmiljanić, profesorica ruskog jezika.
Na maloj svečanosti u Biblioteci naše škole, u četvrtak, 13.februara, prezentovani su rezultati Konkursa. Direktorica Gimnazije Ljiljana Bajčetić pozdravila je prisutne i istakla važnost saradnje, zajedničkog pristupa škole i Centra za socijalni rad u rješavanju eventualnih rizičnih situacija.


Po mišljenju žirija, najuspješniji rad imala je učenica trećeg razreda Marija Kovačević. Direktorica Centra za socijalni rad, Branka Danilović nagradila je pobjednički rad novčanim iznosom i knjigom. Drugu nagradu podijelile su Marija Đurović i Ema Abaspahić, obje učenice trećeg razreda. Njih je, novčanom nagradom i knjigom, darivala Gimnazija. Sve tri učenice dobile su i komplet boja za slikanje, kao simboličan uvod u sljedeća likovna ostvarenja. Obrazlažući odluku, profesorica Žaklina Ljubić pohvalila je kreativnost i način na koji su svi učesnici Konkursa uspjeli prenijeti osnovnu poruku – stop nasilju!

Direktorica Branka Danilović, zahvalila se Gimnaziji na organizovanju ove aktivnosti i poželjela djeci da nikada ne osjete bilo koju vrstu nasilja.
Učenice, čiji su radovi ocijenjeni kao najbolji, zahvalile su se na nagradama.
Pobjednički rad biće štampan kao plakat kojim će se promovisati buduće aktivnosti u cilju preveniranja i sprečavanja nasilja i vandalizma.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6259 pregleda