Rezultati eksterne provjere EPCG: Visoka ocjena u napretku, nije zabilježena niti jedna nepravilnost

    2 sedmice pre 98 pregleda Izvor: kolektiv.me

Predstavnici sertifikacionog tijela iz kompanije SGS realizovali su još jednu nadzornu provjeru Integrisanog sistema upravljanja (IMS) u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG).

„Bila je to druga provjera u prvom sertifikacionom periodu započetom u novembru 2019.godine koja je pokazala da je naša kompanija svoje poslovanje uspješno uskladila sa zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001 i time opravdava sertifikate koje joj je dodijelila ta renomirana sertifikaciona kompanija. Nalaz provjere je veoma pozitivan i ohrabrujući za sve zaposlene u EPCG, ali i za Najvise rukovodstvo i sve zainteresovane strane. Najviše rukovodstvo kompanije je utvrdjeno odlukom Izvrsnog direktora i u njegov sastav ulaze svi izvršni rukovodioci funkcionalnih i organizacionih cjelina“.

Drugom nadzornom provjerom, pored svih operativnih cjelina, bile su obuhvaćene TE “Pljevlja” i Regionalni centar Podgorica.

„Uz set preporuka za poboljšanje koje će naša kompanija, kao i do sada, implementirati sa visokim stepenom posvećenosti, sertifikaciona kuća SGS iz Beograda, koja posluje pod akreditacijom SAS akreditacionog tijela (Swiss Accreditation Service) sa sjedištem u Ženevi, iskazala je visoku ocjenu o napretku koji je kompanija ostvarila u protekloj godini“.

Izvršni dikertor EPCG Nikola Rovčanin istakao je da stalno provjeravanje uskladjenosti performansi za planskim očekivanjima, kao i preduzimanje korektivnih aktivnosti u pogledu ispunjavanja planskih ciljeva predstavlja ključne korake koji obezbjedjuju uskladjenost poslovanja naše kompanije za zahtjevima standarda. Pri tome, posebna pažnja, kako je rekao,  posvećuje se  identifikaciji  i izboru godišnjih ciljeva poslovanja u svim djelovima kompanije na način da podržavaju bezbjednost na radu i očuvanje sredine.

“Uskladjenost sa zahtjevima standarda je pod stalnom kontrolom i internih provjera koju planski realizuju timovi internih provjerivača koje čine više od 30 licenciranih zaposlenih u EPCG. Osvajanje sve većeg obima kompetencija je stalna aktivnost u kompaniji te će i u narednoj 2022. godini budžet za obuke jasno definisati ovu posvećenost“, podsjetio je Rovčanin.

Najviše rukovodstvo EPCG, kao najodgovornije za odžavanje i stalno poboljšanje uskladjenosti EPCG sa zahtjevima standarda čestita svim zaposlenima na doprinosu bez kojega ovaj veliki uspjeh ne bi bio moguć.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30992 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13227 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12587 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12095 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11376 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10767 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10636 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: