Rezultati iz Doma zdravlja Pljevlja i Opšte bolnice u vezi registrovanih zaraznih oboljenja

  • 9 mjeseci pre
  • 280 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Higijensko-epidemiološkoj službi JZU Dom zdravlja Pljevlja u avgustu ove godine prijavljeno je ukupno 25 osoba oboljelih od zaraznih bolesti koje podliježu obaveznom prijavljivanju i to najviše od crijevnih zaraznih bolesti 18. Najveći broj oboljelih je od rotavirusnog enteritisa 12, salmoneloze 2, akutnog enterocolitisa 2, enterokolitisa izazvanog bakterijom Clostidium difficile 1 i adenovirusnog enteritisa 1. Broj prijava oboljelih od respiratornih zaraznih bolesti je 4; po 2 obolela od varičele i tonzilofaringitisa. 


U periodu od 01.09. do 08.09.2019. godine prijavljene su 3 osobe oboljele od crevnih zaraznih bolesti – 2 od akutnog enterocolitisa i 1 od rotavirusnog enteritisa.
Od 09.09. do 15.09.2019. godine prijavljene su 2 osobe oboljele od cijrevnih zaraznih bolesti – 1 osoba oboljela od rotavirusnog enteritisa i 1 osoba oboljela od akutnog  enterocolitisa.

U periodu od 07.09.-16.09.2019. godine u Opštoj bolnici Pljevlja su hospitalizovana ukupno dva pacijenta. Radi se o djeci, jedno sa potvrđenim Rota i drugo sa potvrđenim Adeno virusom.

JZU Opšta bolnica Pljevlja je u vezi stimulisanja medicinskih radnika u noći saobraćajnog udesa autobusa kod TE Pljevlja, stimulisala sve one koji su tu noć radili u Opštoj bolnici. Naime, osim zaposlenih u bolnici, stimulisana su i 3 vozača Doma zdravlja i 1 vozač HMP. Pomenuti vozači nisu bili u tom momentu na radnom mjestu, već su u svoje slobodno vrijeme došli kod nas i bili nam na raspolaganju. Što se teče zaposlenih u HMP, a koji su tu noć bili u smjeni i koji su obavljali svoj posao za svoju ustanovu, mišljenja smo da treba da se za nagrađivanje obrate matičnoj ustanovi.

U redakciju PV Informer-a još nisu stigli rezultati iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore o broju građana koji su registrovani kao oboljeli od zaraznih bolesti u predhodnom periodu. Kad rezultati stignu u redakciju biće prezentovani javnosti.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.