Sa transparentima sačekali pljevaljske funkcionere

    11 meseci pre 1938 pregleda Izvor: PV Informer

Danas oko 10 časova, neposredno prije početka sjednice Skupštine opštine Pljevlja, ispred zgrade pljevaljskog Centra za kulturu okupili su se roditelji, staratelji i porodice djece i mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom, kao i djeca sa posebnim potrebama.

Sa transparentima i djecom u invalidskim kolicima dočekali su odbornike lokalnog parlamenta i predsjednike opštine i skupštine Pljevlja i na taj način željeli da skrenu pažnju nadležnima na njihovu podršku Svetlani Dujović, direktorici JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja, protiveći se bilo čijoj namjeri da se ona smijeni.

Na ovaj način su željeli da javno izraze stav da je svaki argument za njenu smjenu neosnovan. Takođe smatraju da je interes djece u njenom radu uvijek bio na prvom mjestu i da su primjedbe koje su spomenute suprotne njihovim iskustvima tokom dugogodišnje saradnje ili korišćenja usluga u Dnevnom centru Pljevlja.

Smatraju da je neuvažavanje njihovog mišljenja, kao i neprepoznavanje dvadesetogodišnjeg
doprinosa Svetlane Dujović u uključivanju njihove, do tada izolovane, djece u život zajednice kao i razvoju inkluzije u našoj zajednici, nepravedno i u suprotnosti sa interesima djece i porodica.

U okviru današnje sjednice lokalnog parlamenta uvrštena je i tačka dnevnog reda:

Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izboru direktorice JU „Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom“ Pljevlja.