ROVČANIN: ASVALTIRAMO, REKULTIVIŠEMO I GRADIMO UBRZANOM DINAMIKOM

    1 sedmica pre 738 pregleda Izvor: rtcg.me

„Ovo je za primjer i za svaku pohvalu“. Tako Dragan Lučić, predsjednik MZ Zabrđe, komentariše nedavno izvedene radove na prostoru jednog dijela deponije na Maljevcu.

Do juče – pepeo i šljaka, danas – trava i mlade sadnice, slika su jednog dijela deponije na Maljevcu.

„Sve uberemo, čak i travu koju nismo imali priliku da vidimo zadnjih 30-40 godina“, pojašnjava Lučić drastičnu transformaciju deponije.

Mještani sela oko Termoelektrane, nakon decenija nezadovoljstva zbog ugroženosti njenim radom, konačno su dočekali bolje dane. Kažu: vidljivi su i osjetni efekti do sada izvedenih sanacionih poslova.

„Spriječeno je da se praškaste materije i dalje razasipaju prilikom vjetrova, pohvatane su, kako atmosferske, tako i izvorske vode, sve je dovedeno u neko, nazovimo – zadovoljavajuće stanje, pa i sami građani se manje žale…“ – ističe predsjednik MZ Zabrđe. Saniran je i put obodom deponije koji koriste mještani brojnih sela.

„Elektroprivreda Crne Gore finansirarala je sanaciju puta od mosta na Vezišnici do Maljevca, ukupne površine 2800 m2 asfalta. Naravno, ova kompletna dionica biće završena i definisana nakon rekultivacije kasete 1 i kasete 3, gdje će postojati i trotoarski dio i sva ona saobraćajna infrastruktura koja je neophodna“, kaže Nikola Rovčanin, izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore…

Rovčanin obećava nastavak sanacionih, ali i razvojnih projekata:

„Ubrzavamo dinamiku na svim radovima, ne samo na rekultivaciji deponije, ne samo na saobraćajnoj infrastrukturi, već na izgradnji hidroelektrane Otilovići, toplifikaciji Pljevalja i ekološkoj rekonstrukciji Termoelektrane, na zadovoljstvo i države Crne Gore i opštine Pljevlja“.

Dragana posebno raduje budući park kao mjesto za odmor i uživanje.

„Izvršena je sadnja raznog sadnog materijala, postavljen je mobilijar, to je urađeno tako da imamo pješačke staze, imamo sve… Mislim da će ipak ovo da bude, na neki način, zadovoljavajuće i za šetače i posmatrače, kao i za same korisnike i građane“ – uvjeren je Lučić.

Termoelektranu odavno prati epitet dežurnog krivca za najveći broj ekoloških incidenata, pa i za ukupno zagađenje po kojem su Pljevlja prepoznata. Dosadašnje investicije nagovještavaju njegovo brisanje, ali mještani i ekološka javnost sa nestrpljenjem iščekuju nastavak radova i planiranu ekološku rekonstrukciju jedine naše elektrane na ugalj.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. septembar

19. septembra 2021. 21:55

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26094 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11625 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10792 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10155 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9348 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8847 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8565 pregleda
%d bloggers like this: