Rovčanin: Lokalna uprava nije položila ispit kod građana

    8 meseci pre 340 pregleda Izvor: PV Informer

Lokalna vlast na čelu sa Igorom Golubovićem nije postigla zadovoljajuće rezultate. Takva ocjena nije politička, već je zasnovana na konkretnim pokazateljima.

Kada govorimo o komunalnoj oblasti, uništena su dva od ukupno šest lokalnih javnih preduzeća, dok su dva od preostala četiri dovedena u fazu finansijskog kolapsa.

Niti jedan pozitivan korak nije napravljen na planu zaštite životne sredine, a da ne govorimo o realizaciji čuvenog projekta toplifikacije od koga nismo vidjeli ni jedan metar toplovodne cijevi.

Takođe, u lokalnoj administraciji prisutno je partijsko zapošljavanje po ugovoru o djelu i privremenim i povremenim poslovima koje dostiže i do 100 izvršilaca, što je gotovo polovina od ukupnog broja zaposlenih. Poslednjih mjeseci je aktuelno zbrinjavanje kadrova po javnim ustanovama, Lokalnom javnom emiteru RTV Pljevlja i u samoj opštini.

Kada govorimo o investicijama i dalje je taj broj nula, kao i broj novootvorenih radnih mjesta. Takođe, ništa nije urađeno ni na planu zaustavljanja raseljavanja građana.

Kada je u pitanju poštovanje zakona, predsjednik opštine i dalje nije predložio Strateški plan razvoja, što je jedan od razloga za njegovo razriješenje po Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu. Izvještaji javnih preduzeća i dalje nisu usvojeni iako je rok za to bio do 31.maja.

Ako izuzmemo redovne poslove na održavanju saobraćajnica, rasvete, zelenila i pješačkih zona, kao i nekoliko fasada na zgradama u centru, što je takođe minimalan učinak, lokalna uprava, uvjeren sam, nije položila ispit kod građana, što se svakako može vidjeti i u rezultatu DPSa na poslednjim izborima.

Nikola Rovčanin,

predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Pljevlja

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 30. jul

29. jula 2021. 21:22

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 23364 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 10511 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 9160 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 8571 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8482 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 8113 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7690 pregleda
%d bloggers like this: