Rovčanin: SLUŠAJTE STRUKU, GOSPODINE MINISTRE, KAO ŠTO JE I JA SLUŠAM. RADITE U INTERESU DRŽAVE I NARODA, A NE PO NEKAKVIM PARALELNIM AGENDAMA

    1 mesec pre 388 pregleda Izvor: epcg.me

Povodom istupa Mladena Bojanića, ministra kapitalnih investicija, izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, cijeni sljedeće:

„Vidim da se ministar Bojanić, noćas na RTCG, bavi mojom ličnošću i daje sebi za pravo da procjenjuje ko može, a ko ne može nešto da radi.

S kojim pravom, gospodine ministre? Gdje su Vam rezultati, gospodine ministre? Koliko ste puta došli u Termoelektranu, gospodine ministre? Koliko ste obavili razgovora sa stručnjacima iz ovog termoenergetskog kompleksa, gospodine ministre? Da li ste građanima izložili svoje ekonomske analize, gospodine ministre?

Hajde, prosvijetlite nas. Izvedite nas iz zabluda svojom stručnom analizom. Vi, stručni, dajte objašnjenje nama, nestručnima, ali i – još važnije – porodicama koje neposredno zavise od Rudnika uglja i TE Pljevlja. Radi se o 1200 (slovima: hiljadu i dvjesta) porodica, gospodine ministre. Objasnite nam, dakle, kako mislite da, bez ekološke rekonstrukcije, TE radi najmanje do 2030. godine.

Poražavajuće je, gospodine ministre, to što ne znate da je upravo struka procijenila da će uvoz, u slučaju gašenja TE, biti milijardu eura. Ja, kao izvršni direktor, upravo prenosim stav struke, gospodine ministre. Da ste više slušate struku, vjerujem da ne biste dozvolili sebi da prvo zastupate ideju o gašenju TE, pa danas, kad ste udarili u zid, da pribjegavate svojevrsnom reteriranju.

Savršeno je jasno, gospodine ministre, da Vam moji stavovi u vezi sa radom TE ne odgovaraju. Neke zamisli i paralelene agende smo, za sada, zaustavili.

Pošto tvrdite da EPCG nema direktora, ja nalazim za shodno da, uzevši u obzir Vaš dosadašnji odnos prema ovoj kompaniji, konstatujem da Ministarstvo kapitalnih investicija nema ministra, već PR-a državnih preduzeća.

Na kraju, koristim priliku da Vam, gospodine ministre, sugerišem da poslušate struku, kao što i ja činim. Bilo bi dobro da radite u interesu države i naroda, a ne po nekakvim paralelnim agendama.“

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27751 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11948 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: