Ručni raketni bacač trag do bombaša iz Njegoševog parka

  • 5 mjeseci pre
  • 907 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Policija je prije tri dana u Bogdanovom kraju na Cetinju pronašla ručni raketni bacač za koji se sumnja da je trebalo da posluži za izvršenje krivičnog djela. Prema saznjima Pobjede, istražitelji sumnjaju kako je trebalo da bude iskorišćen bacač koji je bio u ruksaku u blizini kuće bezbjednosno interesantnih osoba.

Oružje je poslato na vještačenje u Forenzički centar, gdje će vještaci pokušati da izoluju DNK profil i dođu do određenih tragova i tako potkrijepe operativna saznanja.

Nezvačno je Pobjedi saopšteno da se sumnja da je ovaj slučaj povezan sa nedavnom eksplozijom na lokal u Njegoševom parku na Cetinju.

Snažna detonacija odjeknula je 1. septembra u 2.45 sati, a bomba je bačena na objekat u fazi renoviranja. Taj lokal je vlasništvo opštine, ali je dat pod zakup na osnovu javnog konkursa. Nezvanično je Pobjedi rečeno da sadašnji vlasnici lokala ne pripadaju kriminalnom miljeu, ali su prethodne gazde bili bezbjednosno interesantne osobe. Na osnovu tih činjenica policija je povezala ova dva slučaja.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.