Rudar spreman za provjere u Antaliji

    4 meseca pre 302 pregleda Izvor: vijesti.me

Umjesto na prvu veliku provjeru i utakmicu sa prvakom Gruzije, Dinamom iz Batumija, Rudar će danas putovati za Antaliju. Ekipa Rada Petrovića će nakon početnih priprema u Pljevljima i potom Podgorici, sa danom zakašnjenja krenuti za Tursku…

”Trebalo je da poletimo sa aerodroma iz Sarajeva, ali je snijeg poremetio planove pa ćemo danas iz Beograda krenuti put turskog centra za pripreme. Bez obzira na to, dogovorili smo dovoljan broj utakmica i sigurno će ih biti pet. Možda uspijemo da organizujemo i šestu. Posljednja pripremna biće protiv velikana iz Kijeva, Dinama, 7. februara. Igraćemo prije toga protiv Torpeda Kutaisi, poljskog LKS Lođa, zatim sa bugarskim Beroe a onda i sa Kolosom, osmoplasiranom ekipom ukrajinke Premijer lige. Dakle, biće to sve jake provjere”, kaže Rade Petrović, koji je Rudar preuzeo pred kraj jesenjeg dijela prvenstva.

Pljevljaci su prvu polusezonu završili na 7. mjestu prvoligaškog nadmetanja, sa pet bodova iznad zone baraža.

”Rudar je dobra ekipa, odlično sam prihvaćen, a i radio sam prije četiri godine u Pljevljima. Igrače poznajem i preko rada u mlađim reprezentacijama jer sam dugo, čak šest godina, bio pomoćnik Miodragu Vukotiću, a pred dolazak u Rudar sam bio pomoćnik Miliji Savoviću u Sutjesci. Rudar je moj prvi samostalni posao i srećan sam da sam došao u kolektiv pun razumijevanja i podrške”, ističe Petrović.

Vremenski uslovi tokom sedam dana rada u Pljevlima a potom šest u Podgorici “rudarima” i nisu baš išli na ruku…

”Uprkos tome, odradili smo odličan uvodni dio. Nije bilo povreda, a ni problema sa kovidom pa su pred put za Antaliju svi igrači dali negativan test”.

Kakve su ambicije Rudara u nastavku?

”Primarni cilj je opstanak bez baraža. On će umnogome zavisiti od ishoda prve utakmice u nastavku sa Iskrom. Ukoliko pobijedimo, onda ćemo se truditi da se borimo za 4. poziciju, mada će biti teško. Petrovac je sjajan i pojačao se, Iskra se takođe značajno pojačala, baš kao i Mornar. Sve te ekipe su u prednosti jer imaju više fudbalera, duži roster. Ja jesam zadovoljan mojom ekipom, mada nam je potrebno pojačanje u napadu pošto je Suraka Zakarija otišao u Vijetnam, pošli su i Zečević, Jočić, Kartal… Puno odlazaka i dolazaka obilježilo je ovu našu zimu. Došli su štoper Krneta, pa Banović i Popović iz FK Podgorica. Otprilike, imaćemo isti kvalitet, a da li će pojačanja to i biti pokazaće utakmice”, zaključio je šef stručnog štaba Rudara, u kojem su još Duško Globarević, te starosjedioci Nikola Sekulić i trener golmana Miloš Radanović.

PV Informer
%d bloggers like this: