Rudnik asfaltira put u Crljenicama

    4 sedmice pre 375 pregleda Izvor: PV Informer

Prije dva dana Rudnik uglja započeo je asfaltiranje dijela lokalnog puta Trlica-Adrovići, koji koriste teretna vozila Rudnika za transport kamena.

Do oštećenja puta došlo je uslijed velikog tereta koji prevoze teretna vozila već duži niz godina. Problem je postajao još izraženiji uslijed padavina, kada se rupe napune vodom i zbog neprimjećenost istih dolazilo je do oštećenja automobila. Savjet MZ Crljenice se obraćao zahtjevima Rudiku za popravku dijela puta, koji je kao firma koja posjeduje socijalno-društvenu odgovornost, ispunio obećanje. Radi se o 720 metara dužine i 5 metara širine komplet presvučenog puta asfaltnim zastorom, koji će u mnogome olakšati život svima onima koji gravitiraju ovim putnim pravcem. Put je urađen kvalitetno, a izvođač radova je Crnagora put. Ovom prilikom se zahvaljujemo Rudniku na ispunjenom obećanju i očekujemo da će se i u narednom periodu nastaviti dobra saradnja Rudnika i MZ Crljenice na obostrano zadovoljstvo, kazao je Darko Gačević predsjednik MZ Crljenice.

On je apelovao i na kompaniju Tim company koja koristi istu dionicu puta, za prevoz tehničko građevinskog kamena, da daju svoj doprinos u održavanju puta, koji su mještani svojim samodoprinosima napravili prije tridesetak godina.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6936 pregleda