Rukometni savez promijenio odluku: Lovćen šampion, Mojkovac i Berane 1949 prvoligaši

    2 mjeseca pre 259 pregleda Izvor: pobjeda.me

Bilo je najavljeno, sada je ozvaničeno – Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici tog tijela promijenio neke odluke donijete 22. aprila, kada je poništio sezonu u svim takmičenjima.

– Odluka je donešena na inicijativu klubova, koja je dostavljena na izjašnjenje svim klubovima koji nastupaju pod okriljem Saveza, a koji su su istu većinski podržali. Tako je uvažen većinski stav klubova, ali i sugestija Ministarstva sporta i mladih da se prethodna odluka preispita, u kontekstu popuštanja preventivnih mjera koje su bile na snazi u borbi protiv epidemije novog corona virusa, te usvajanja Privremenih smjernica za normalizaciju sportskih aktivnosti.

Novom odlukom Upravnog odbora RSCG predviđeno je da dio odluke od 22.04. ostaje na snazi, dok se dio tačaka izmijenio, kako bi se uvažila inicijativa sa kojom je saglasna većina klubova. Nije došlo do promjene suštine prethodne odluke, a koja se odnosi na prekid rukometnih takmičenja za ovu sezonu, čime se pokazuje briga o zdravlju igrača koje je prioritet za Rukometni savez Crne Gore. Odluka je takođe, na zahtjev klubova dopunjena članom kojim se definiše proširenje Prve muške i Prve ženske lige – navodi se u saopštenju RSCG.

UO RSCG je odlučio da se prekida takmičenje u Prvoj muškoj ligi, Drugoj muškoj ligi, Kadetskoj muškoj ligi i Drugoj ženskoj ligi na dan 13. mart, dok se u Prvoj ženskoj ligi i pionirskim ligama sezona poništava.

U Prvoj muškoj ligi, Drugoj muškoj ligi, Kadetskoj muškoj ligi i Drugoj ženskoj ligi kao konačno uzeto je stanje na tabeli u trenutku prekida sezone.

Tako je Lovćen proglašen za šampiona Crne Gore (osma titula za Cetinjane od obnove nezavisnosti), Berane 1949 za prvoplasirani tim Druge muške lige, Brskovo za drugoplasirani tim Druge muške lige, Mornar 7 za prvaka Kadetske muške lige, ŽRK Nikšić za prvoplasirani tim Druge ženske lige i ŽRK Tivat za drugoplasirani tim Druge ženske lige.

– Pravo učešća u evropskim kupovima za muškarce za sezonu 2020/21. imaju klubovi koji su taj status stekli na osnovu konačnog stanja na tabeli za sezonu 2019/20, dok pravo učešća u evropskim kupovima za žene imaju klubovi koji su taj status stekli na osnovu končanog stanja na tabeli za sezonu 2018/19.

Na snazi ostaju odredbe odluke od 22.04. kojima je definisano da se završnica Kup takmičenja za sezonu 2019/20 u muškoj i ženskoj konkureciji odlaže se za septembar 2020. godine, dok uplaćene kotizacije za sezonu 2019/20 važe i za sezonu 2020/21 – naveli su iz RSCG.

U Prvoj muškoj ligi u sezoni 2020/21 takmičiće se 10 klubova i to osam klubova koji su taj status imali tokom sezone 2019/20, kao i dva prvoplasirana tima Druge muške lige u sezoni 2019/20. – Berane 1949 i Brskovo.

U Prvoj ženskoj ligi u sezoni 2020/21 takmičiće se osam klubova i to šest klubova koji su taj status imali tokom sezone 2019/20, kao i dva prvoplasirana tima Druge ženske lige u sezoni 2019/20. -Nikšić i Tivat.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6053 pregleda